3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Ağırnas, festival ile şenlendi

Mimar Sinan'ın doğum yeri olan Kayseri'nin Ağırnas beldesinde bu yıl 8.'si düzenlenen 'Ağırnas Kültür ve Turizm Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.


Ağırnas Belde Belediyesi tarafından düzenlenen '8. Geleneksel Ağırnas Kültür ve Sanat Festivali', Vali Nihat Canpolat Spor Tesisleri'nde yapıldı. Festivale şuan merkez valiliği görevini yürüten Kayseri'nin eski valilerinden Nihat Canpolat, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, belde belediye başkanları, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ile başlayan festivalde, bu yıl yapımı tamamlanan Vali Nihat Canpolat Spor Tesisleri'nin de açılışı yapıldı.


Festivalde bir konuşma yapan Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu, başta Mimar Sinan olmak üzere beldelerindeki tarihi ve kültür değerleri tanıtmak için 8 yıl önce başlattıkları festival geleneğini bu yılda sürdürdüklerini söyledi.
Eski Kayseri Valisi Nihat Canpolat ise, isminin bir spor tesisine verilmesinden çok mutlu olduğunu belirtti. Ağırnas beldesinin hak ettiği yere çok kısa bir sürede geldiğini ifade eden Canpolat, bu türlü organizasyonlarla kültürün yaşatılmaya devam edildiğini söyledi.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'de, Vali Nihat Canpolat Spor Tesisleri'nin çimlendirilmesi ve Ağırnas beldesinden Kültepe-Kaniş Karum'a doğru açılacak 5 kilometrelik yolun yapım çalışması sözünü verdi.


AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise konuşmasında eski Vali Nihat Canpolat'ın Kayseri'de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Öksüzkaya, ''Ağırnas Belediye Başkanımız Osmanbaşoğlu'da tuttuğunu koparan birisidir. Festivale katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu .


Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere ve beldenin tanıtımına katkıda bulunanlara plaketleri takdim edildi. Festival çerçevesinde yarışmalar, palyaço gösterileri, tiyatro oyunları, illüzyon gösterileri yapıldı. İp cambazı Dr. Özdemir Turan'ın da bir gösteri yaptığı festivalde, havai fişek gösterisinin ardından sanatçı Oğuz Yılmaz ve mahalli sanatçılar Selma Geçer ile Orhan Kaya sahne aldı. 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 13:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?