1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Agos’a tehdit maili'ne gözaltı

Kayseri’de bir kişi, Agos Gazetesine tehdit içerikli elektronik posta gönderdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Öte yandan Dink cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan iki kişi İstanbul adliyesine sevk edildi.

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından Agos Gazetesi’ne Kayseri’den tehdit içerikli elektronik posta gönderdiği öne sürülen ismi açıklanmayan kişi, polis ekiplerince yakalandı. İfadesi alınan zanlı, daha sonra serbest bırakıldı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, Agos Gazetesi’ne tehdit içerikli elektronik posta gönderen kişinin bilgisayarına teknik inceleme yapılması için el konulduğunu kaydettiler.

GÖZALTINDAKİ İKİ ZANLI ADLİYEYE SEVKEDİLDİ 

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan iki kişi İstanbul adliyesine sevk edildi. Hrant Dink cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Trabzon Pelitli’de gözaltına alınan Mithat Kot ile Edirne Kapıkule’de gözaltına alınan Süleyman Hacısalihoğlu’nun polisteki sorguları tamamlandı.

İki zanlı sabah saatlerinde Beşiktaş’daki Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiler. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar soruşturmayı yürüten savcılarca sorgulancaklar.

Mithat Kot’un, cinayeti azmettirmek suçundan tutuklu bulunan Yasin Hayal’in arkadaşı olduğu, Süleyman Hacısalihoğlu’nun ise katil zanlısı Ogün Samast’a mermi temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Salih Hacısalihoğlu’nun kardeşi olduğu öğrenildi.

Dink soruşturmasına ilişkin olarak şu ana kadar 28 kişi gözaltına alındı. Katil zanlısı Ogün Samast’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi ise tutuklandı.


aa
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 12:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ATA IP: 80.140.84.xxx Tarih : 12.02.2007 16:08:53
IDDA EDIYORUM HRANTI ÖLDÜRTEN MILLIYETCI ERMENILER CIKACAK,SEBEBI DE SÖZDE TÜRKLER ERMENI SOYKIRIM YAPTI VE DAHADA YAPIYORLAR DIYE DÜNYAYA (FRANSADA OLDUGU GIBI)TANITMAK ICIN KÖTÜ EMELLERINE ULASABILMEK ICIN BIZIM GENCLERI VE HRANT GIBI BEYINLERI ALET EDIYORLAR DIYE DÜSÜNÜYORUM NE DERSINIZ ? SAYGILARIMLA