3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Ahilik Kültürü seminerle anlatıldı

Ahilik Kültürü Haftası sebebiyle Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Erciyes Üniversitesi (EÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde Ahilik kültürü anlatıldı.

Hacılar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Adnan Avşar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şener Serin, AK Parti İlçe Başkanı Doğan Ekici, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan seminerde, EÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem, Ahiliğin tanımını yaparak sunumuna başladı. Prof. Dr. Erdem, Ahiliğin yaklaşık bin yıllık geçmişi olan bir esnaf teşkilatlanma modelinin adı olduğunu belirterek, bu modelin temelinde, birbirini sevme, sayma, yardım etme, fakiri ve yoksulu gözetme ve iş hayatında da ahlaki kuralları esas almak olduğunu söyledi.

Erdem, “Ahilik, gençlerden oluşan, manevi duyguları olan, atmosferi olan ama iktisadi hayata hitap eden bir teşkilatlanma yapısıdır. Ahilik bana göre, Anadolulaşmış İslam kültürüyle, Türklük kültürünün yoğrulmuş halidir. Ahilik dolayısıyla, Anadolu Müslüman Türkü'nün kendine has kültürüdür” dedi.

Prof. Dr. Erdem, daha sonra katılımcılara Ahilik konusunda kendi kitabından kesitler sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?