4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Ahtapot 06' operasyonu: 38 gözaltı

Kayseri ile birlikte toplam 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, çeşitli suç örgütlerinin elemanlarına şifre çözücü programlar yardımıyla şirket ve şahısların hesabından para aktardıkları iddia edilen 38 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre 7 ili kapsayan 6 aylık takip ve araştırma sonucunda, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ve Gesi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kayseri ve İstanbul illeri ile bağlantılı olarak faaliyet gösteren M.D.P. ve Z.A.Y. liderliğindeki suç örgütü mensuplarının, internet yolunu kullanarak şifre çözücü programlar yardımıyla şirket ve şahısların hesaplarına girdiği öne sürüldü.

Hesaplardan alınan paraların Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunan örgüt elemanlarının kredi kartı hesaplarına aktarılması suretiyle bilişim suçu işlendiği bilgisi üzerine 7 ilde eş zamanlı yapılan 'Ahtapot 06' operasyonunda toplam 38 kişi gözaltına alındı.

Operasyon neticesinde çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, sim kart, kredi kartı, CD, banka ekstreleri ve terör örgütüne ait yasak yayının yanı sıra 2 adet ruhsatsız tabancaya el konulduğu bildirildi.

Olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?