3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Aile Hekimliği' toplantısı yapıldı

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, 3 bin 200 kişiye 1 hekim olacak şekilde planlama yaptıklarını belirterek, bu uyguma ile Talas'ta 12 olan hekim sayısını 23'e çıkardıklarını söyledi.

Talas Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, belde belediye başkanları, mahalle muhtarları ve belediye birim müdürleri katıldı. Toplantıda 'Aile Hakimliği' ile ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, 3 bin 200 kişiye 1 hekim olacak şekilde planlama yaptıklarını söyledi.

Bu uyguma ile Talas'ta 12 olan hekim sayısını 23'e çıkardıklarını belirten Çetinkara, “Vatandaşlarımızın iyi bir sağlık danışmanlığı hizmetine geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladık. 8 ay süre ile aile hekimlerimize eğitimler verdik. Bu hizmeti belediye başkanlarımız ve muhtarlarımızın işbirliğiyle yürütmek için desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, vatandaşların en iyi hizmeti almaları için yerel yönetimler olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti. Başkan Yıldırım, Talas'ta hizmet veren sağlık ocakları ve hastanenin kapanmayacağını vurgulayarak, Aile Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet vereceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?