4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Aile Hekimliği uygulaması başlıyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, iki ay içerisinde ‘Aile hekimliği’ uygulamasına geçeceklerini söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın son basamağı olan aile hekimliğinin uygulamaya girdiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, Kayseri'nin de 34 vilayetle birlikte pilot illerin arasında yer alacağını söyledi.

Konya ve Bursa gibi büyük illerden ilk olarak Kayseri'nin aile hekimliğine geçeceğini belirten Çetinkara, “Aile hekimliği uygulamasıyla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Biz 3 bin 200 nüfusa bir aile hekimi düşecek şekilde saha çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Sağlık Bakanlığı'ndaki aile hekimliği şubesi ile birlikte son hazırlıklarımızı tamamlayıp, 2 ay içerisinde uygulamaya geçeceğiz” dedi.

Aile hekimliği uygulamasının vatandaşa önemli katkı sağlayacağını işaret eden Çetinkara, bu uygulamayla hastanelerde oluşan yığılmaların engelleneceğini ve hastaların daha çabuk sağlıklarına kavuşacağını kaydetti.

Çetinkara, “Aile hekimlerinin temel işlevlerinden biriside, koruyucu sağlık hizmetleri, çocukların aşıları, hamilelerin periyodik takipleri ve çevre sağlığıyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları olacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?