5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ajman heyeti Erciyes'te

Yatırım imkanlarını araştırmak ve değerlendirmek üzere Kayseri'ye gelen Ajman heyeti, Erciyes'te incelemelerde bulundu.

Kayseri tarihinin en büyük projelerinden birisi olan Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'ne yabancı yatırımcı çekebilmek amacıyla Başbakanlığa bağlı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın girişimleri sonucu Kayseri'ye gelen heyet, önce şehir içindeki önemli mekanları gezdi, ardından da Erciyes'e çıkarak incelemelerde bulundu.

Ajman Emirliği Planlama ve Araştırma Departmanı Direktörü Muhammed bin Ömer El Muhayri, Organizasyon Departmanı Direktörü İbrahim El Hamadi ve Halkla İlişkiler Başkan Vekili Majed Hamad El Matrushi'den oluşan heyete Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ile Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy eşlik ederek konuya ilişkin bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Ajman heyetinin Kayseri'de yatırım yapabilmenin yollarını aradığını belirterek, "Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi başta olmak üzere şehrimizde hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeler hakkında kendilerine bilgiler sunduk. Şehrimizi ve yatırımlarımızı gezdirdik, projelerimiz hakkında ayrıntılı bilgiler aktardık. Şimdi de bu projelerin en büyüğü olan Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'ni yerinde anlatıyoruz. Bu girişimden iyi sonuçlar alacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz da, Erciyes Projesi'nin dikkatle takip edildiğini belirterek, "Daha önce de buraya gelmiş ve bu proje için yabancı yatırımcı bulmaya gayret edeceğimizi söylemiştik. Şimdi bunun ilk adımını atmış bulunuyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan 7 emirlikten birisi olan Ajman'dan gelen heyet bu konuda incelemeler yapıyor. İlk izlenimlerinin olumlu olduğu kanaatindeyim. Kayseri için olumlu gelişmeler sağlanacak inşallah" diye konuştu.

Ajman Emirliği Planlama ve Araştırma Departmanı Direktörü Muhammed bin Ömer El Muhayri ise, altyapı, şehircilik ve ekonomik büyüklük gibi avantajları nedeniyle Kayseri'yi tercih ettiklerini belirterek, "Kayseri'deki büyük projelere ülkemizden yatırımcı gelmesi yönünde çalışmalarımız olacak. Yaptığımız araştırmalarda Kayseri'yi altyapısıyla, şehircilik yönüyle ve sanayisiyle önemli bir şehir olarak gördük. Bu yüzden bu yöndeki teklife sıcak baktık. Aynı zamanda Kardeş Şehir ilişkisi de kurarak çok yönlü bir gelişim sağlamak istiyoruz. Edindiğimiz bilgileri dönüşümüzde ayrıntılı olarak değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 09:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?