4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Akademiden “demokrasi” dersi

SİYASET AKADEMİSİ'NDEN “DEMOKRASİ” DERSİ

AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi eğitimleri önceki gün verilen 'Demokrasi' konulu ders ile başladı.

Ders öncesi verilen açılış kokteyline ve ardından gerçekleşen ilk derse AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Cahid Cıngı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Siyaset Akademisi katılımcıları hazır bulundu. Kokteylin ardından açılış konuşmasını yapan Siyaset Akademisi Kayseri Bölge Koordinatörü Orhan Taşçı, akademinin yeni dönemdeki eğitimleri ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Siyaset Akademisi'nin kurumsal bir kimlik kazandığının altını çizen Taşçı, “İlimizde daha önce 3 dönem süren programda bugüne kadar 600 katılımcıya ulaşılmış olup, seçimler sonucu görev alan arkadaşlarımızın da büyük bir kısmının bu eğitimlere katılımları sağlanmıştır. Önceki programlardan farklı olarak bu dönem genel siyasete ağırlık verilecek olup, demokrasi, uluslar arası ilişkiler, ekonomi ve kişisel gelişim dersleri verilecektir. Dersler siyasal kimliği AK Parti'yle örtüşsün ya da örtüşmesin Türkiye'nin önde gelen, seçkin akademisyen, bilim adamları, köşe yazarları ve sanatçıları tarafından verilecek olup, siyasal deneyim paylaşım derslerine ise bakanlar ve MYK üyeleri katılacaklardır. Kayıtlar il başkanlığımız içerisinde kurulan merkezde yapılacak olup 10 hafta sürecek olan program Türkiye çapında 20 vilayetle birlikte 3 Kasım 2009 tarihinde başlayacaktır. Akademi haftanın 2 günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda akşam saat 19.00 ile 21.00 saatleri arası devam edecektir. Başvurularda şu an itibariyle bayanların ilgisi erkeklere göre daha fazla olup, genç arkadaşlarımızın da sayısı yine oldukça fazladır. Program sonunda yapılacak sınavda ilimizde ilk 3'e girmeyi başaran katılımcılara sertifikaları, sayın başbakanımız tarafından Ankara'da düzenlenecek törenle verilecektir. Program kayıtları hakkında daha detaylı bilgileri il başkanlığımıza ulaşarak temin edebilirsiniz. Bu organizasyonumuzda desteklerini esirgemeyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye ve İl Başkanımız Mahmut Cabat'a ve il koordinatörü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Siyaset Akademisi Genel Siyaset Programı'nın ilk dersini Araştırmacı-Yazar Hüseyin Dayı verdi. Dayı, katılımcılara “Demokrasi” konusunu anlattı.

SİYASET AKADEMİSİ'NDEN “DEMOKRASİ” DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 12:35:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 13:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?