5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Akciğer hastası baba yardım bekliyor

Kayseri'de akciğer solunum yetmezliği hastalığına yakalanan 2 çocuk babası Cengiz Koçer'in, rahat nefes alması için 4 bin TL tutarındaki elektrikli oksijen cihazına gerek var. Son 5 aydır eşinin su ve şerbetle beslendiğini ifade eden Elif Koçer, "Yardım almaya gidecek yol paramız bile yok" dedi.

İstanbul'daki bir cam işleme fabrikasında 7 yıl boyunca çalışan ve 1 yıl önce akciğer yetmezliği hastalığına yakalanan Ercan Koçer (31), elektrikli oksijen cihazı olmadığından nefes alıp vermede sıkıntı yaşıyor. İstanbul'daki durumlarının kötü olması sebebiyle 10 ay önce Kayseri'deki annesinin evine gelen Koçer ve ailesi, geçim sıkıntısı içinde yaşamlarını sürdürüyor.

Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'nde ikamet eden Koçer, rahat nefes almasını sağlayacak 4 bin TL tutarındaki elektrikli oksijen cihazına ihtiyacı olduğunu söyledi. Eşinin gün geçtikçe hastalığının kötüye gittiğini ifade eden Elif Koçer, kayınbabasının emekli maaşıyla geçinemediklerini ifade etti.

2 yaşındaki Saadet ve 7 yaşındaki Gökhan Koçer isimli çocuklarının olduğunu dile getiren Koçer, geçen sene Mart ayından bugüne kadar Kayseri'de yaşadıklarını ifade etti. Eşinin ayağa kalkamadığını ve su ve şerbetle beslendiğini söyleyen Koçer, "Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 25 gün yatan eşimin durumu çok ağır. Kaymakamlığın verdiği solunum cihazı yetersiz kalıyor. Hiçbir şey yiyemeyen eşim için 02 Bibap Elektrikli oksijen konsatörüne gereksinim var. Tek maaş ile ev geçinemiyor. Babamın emekli maaşı bize yetmiyor. Oğlum okula bu sene başladı. Okul masraflarını da karşılayamadık. Yardım almaya gitmek için bile yol parası bulamıyoruz. Tek isteğim eşimin eskisi gibi tekrar ayağa kalkması" dedi.
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Gökhan Koçer, babasının en kısa zamanda iyileşmesini istediğini belirtti.

Oğlunun yakalandığı akciğer hastalığı sebebiyle üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Anne Türkiye Koçer, "Oğlumun eski hale gelmesini istiyorum. Tekrar çocuklarının başında durmasını diliyorum. İstanbul'da durumları iyi değildi. Bu yüzden ailesiyle beraber Kayseri'ye geldi. Ama kocamın emekli maaşı yetmiyor. Hayırseverlerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 19:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?