3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

AKP binasına tinerli saldırı

Kayseri'de AK Parti İl Başkanlığı binasının merdivenlerine tiner döken bir kişi yangın çıkardı. Olay saniye saniye kameralara yansırken, şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Sivas Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı binasına gelen Gürbüz Y.A. isimli bir şahıs, tiner dolu şişeyi merdivenlere dökerek yangın çıkardı. Şahıs olay yerinden kaçarken, yangın tüpü ile müdahale eden partililer alevlerin büyümesini önledi. Gürbüz Y.A. ise kısa bir süre sonra güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırı esnasında bina içerisinde AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya'nın yanı sıra 10 personelin de bulunduğu öğrenildi. Milletvekili Yaşar Karayel'in Kayseri'ye yapılan yatırımları değerlendireceği toplantıdan önce meydana gelen olay, parti binasının içerisinde ve dışarısında bulunan güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olayın ardından milletvekili Karayel, basın toplantısını ertelemeden gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?