3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

AKP Bünyan'da başkan Yıldırım

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 28 Mart 2009 seçimlerinin terörle mücadelede bir milat olacağını savundu.

Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Bünyan İlçe Kongresi'ne; AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut, Taner Yıldız, Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat ve partililer katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Kayseri milletvekili Taner Yıldız, partilerinin başarısız olmasını isteyen önemli bir grubun varlığından bahsederek bu grupların tamamının iyi niyetli olduğunu söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Bu grupların AK Parti'nin, dolayısıyla da ülkenin itibarını tartışmaya açmak istediklerini, terörde de başarısız olmasını istediklerini ifade eden Yıldız, "Siz bu ülkede yaşayacaksınız, bu ülkenin ekmeğini yiyecek ve suyunu içeceksiniz, buna rağmen sırf AK Parti başarısız olsun diye terörde mağlup olmayı göze alacaksınız. Hükümetin askerle arasını bozmaya çalışacaksınız, basınla arasını bozmaya çalışacaksınız, uluslararası ilişkilerde başarısız olmasını isteyeceksiniz ve ondan sonra, 'Bu ülkenin insanıyım' diyeceksiniz. Affedersiniz bunu yemezler arkadaşlar, bunu kimse yemez" ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin ve Başbakan'ın bu konularla ilgili hangi noktaya geldiğine iyi bakmak gerektiğini vurgulayan Taner Yıldız, 162 tane karakolun TOKİ tarafından 350 milyon YTL'ye modern bir tarzda inşası için kararın alındığını söyledi. Silahlı Kuvvetler'in şehir içindeki ve şehir dışındaki yerleri ile ilgili imar takası sonucu bu kaynakların sağlandığını ifade eden Yıldız, 1-1,5 yıl gibi kısa bir sürede bu karakolların bitirileceğini belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, Bakanlar Kurulu'na verdiği brifinglerin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, Başbakan'ın Van'a ziyaretine tepki gösteren bir milletvekilinin davranışını da kınadığını söyledi. Yıldız, "Terbiye sınırlarını aşan bir milletvekili kalktı, Başbakanımızın Van'a gitmesini, bir Şaron, İsrail benzetmesine çevirmeye kalktı. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Bir Başbakan kendi ülkesinde, Edirne'den, Kars'a, Yüksekova'ya, beldesine ve mezrasına varıncaya kadar sorumludur. Meclis'te DTP'lisin diye bunu söyleme hakkını kimse vermez
sana. Yazıklar olsun ona. DTP neler yapıyor? Oturma eylemi yapıyor, camları kırıyor, molotof kokteyli atıyor, her türlü desteği terör örgütüne veriyor, 'terör örgütü' diyemiyor. Ondan sonra, 'Bizi muhatap alın' diyor. Yok öyle, herkes görevini ve haddini bilecek. 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyorsan, üniter devlet yapısına sahip çıkacaksın, bununla ilgili hakkın varsa bunu da Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde yapacaksın. Bu manada kimseye müsaade etmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti AK Parti hükümeti olarak buna müsaade etmeyiz. Bu konuda bir şey yapmak isteyenler başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bizi bulurlar. Herkes haddini bilecek" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise yaptığı konuşmada, 3 Kasım 2002'den sonra yeni miladın başladığını, bundan sonra tarih yazacakların, Türkiye'deki gelişmeyi ve kalkınmayı konu alanların, 3 Kasım 2002'den önceyi ve sonrayı ayrı ayrı ele almaları gerektiğini belirtti. Bugüne kadar yapılan icraatların vatandaşın takdirini topladığını, yapılan her seçimde bu konunun daha da sağlamlaştığını kaydeden Elitaş, 2002, 2004 ve 2007 seçimlerinde hep büyük başarılar kazanıldığını, vatandaşın hizmetlerden memnun olduğu belirtti.

Elitaş, "3 Kasım 2002'nin milat olması gibi, bundan sonra 28 Mart 2009 seçimleri de milat olacak. AK Parti tek başına Doğu'da ve Güneydoğu'da teröre karşı mücadele etti. Buralarda bulunan yerleşim merkezlerine, köylere çok önemli hizmetler götürüldü. 28 Mart 2009 seçimlerinde Güneydoğu'da büyük illerde AK Parti kazandığı takdirde, bu bölgelerde terör bıçak gibi kesilecek. Türkiye'nin terörle mücadelede başarılı olabilmesi için AK Parti'nin bu bölgeleri alması gerekir. Her konuda yarış
olabilir, fakat yalan ve iftira ile olmaması gerekir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Seçimde AK Parti Bünyan İlçe Başkanlığı'na Süleyman Yıldırım getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 14:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?