7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

AKP'de adaylık süreci başladı

AK PARTİ'DE ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yerel Yönetimler ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Çolakbayraktar düzenlediği basın toplantısı ile milletvekilliği aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu.

12 Haziran Milletvekilliği seçiminde ilk adım olan aday adaylığı takviminin dün itibari ile başladığını bildiren Çolakbayraktar, “2023'ün güçlü Türkiye'sini hedefleyen Türkiye yönetimine talip olacak Türkiye sevdalıları için adaylık süreci 7 Mart tarihinde başladı. Bu süreç 14 Mart günü sona erecek süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Aday olmak kamu kurum ve kuruluşlarında bulunanlar, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, belediye meclis üyeleri, sendikalar, kamu bankalarında görevde bulunanlar istifa veya emeklilik dilekçelerini en geç 10 Mart günü yetkili mercilere vermek zorundalar” dedi.

Kayseri'den aday adayı olmak isteyenlerin İl Başkanlığına adaylık başvurusunda bulunabileceklerini söyleyen Çolakbayraktar, “Bir komisyon tarafından başvurular kabul edilecek. Başvurular genel merkeze gönderilecek. Adaylar temayül yoklamasıyla belirlenecek. Temayül yoklamasında adayların daha iyi tanınması için bir dizi etkinlik yapılacaktır” diye konuştu.

Basın mensuplarının başvurular ile ilgili olarak sorduğu soruya ise Çolakbayraktar, “Şu ana kadar herhangi bir sayı vermemiz mümkün değil, tarih sonlandığında pazartesi günü akşam açıklayacağız. Komisyon mahareti ile bu iş yapılıyor, birçok isim var. Mevcut vekillerden aday adayı olacaklar var” cevabını verdi.

AK PARTİ'DE ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 11:23:03
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 12:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?