4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

AKP'de bayramlaşma

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında yapılan programı AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, AK Parti Kayseri Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri Sadık Yakut, Taner Yıldız, Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.

Programa ayrıca, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş ve partili de katıldı.

Bayramlaşma programı sırasında bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Bayramlar vesilesiyle yaşlıları, kimsesizleri ve yoksulları hatırlayarak, dargınlıkların sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizen Cabat, “Dini, kültürel ve toplumsal değerlerimizin en önemlileri arasında yer alan bayram günlerimizi anlamına uygun idrak etmeliyiz. Bugünlerde, unuttuğumuz, ziyaret edemediğimiz yakınlarımızı eş ve dostlarımızı hatırlamayı ihmal etmeyelim. Özellikle yaşlılarımıza ve çocuklarımıza ayrı bir önem gösterelim. Yaşlılarımız saygı duymamız gereken en önemli varlıklarımız olduğu gibi, çocuklarımız da geleceğimizi emanet edeceğimiz en önemli varlıklarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gerekli saygıyı ve hürmeti gösterelim ki, çocuklarımızdan da zamanı geldiğinde aynı saygı ve hürmeti bekleyebilelim. Yakınlarımızı, akrabalarımızı, küskün barışık ayırt etmeksizin ziyaret edelim. Bugün bayramın birinci günü olduğu için önümüzde çok önemli üç günlük bir fırsat var. Bugün buradaki bayramlaşmamız inşallah buna vesile olur diye umut ediyorum” dedi.

Hükümetin çalışmalarını da değerlendiren Mahmut Cabat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AK Parti iktidarı ile güven ve istikrara kavuşan ülkemiz, ne kadar büyük krizler yaşanırsa yaşansın, bu krizlerden en az zararla çıkmasını başarmıştır. İktidarımızın 6 yıldır uyguladığı ekonomi politikaları ile ülkemiz, dünyayı kasıp kavuran kriz dalgasından en az zararla çıkmıştır. Ne kadar olumsuz gösterme çabaları olursa olsun bu konuda muhalefet partilerinin kriz senaryoları havada kalmaktadır. Petrol fiyatlarının rekor seviyelere çıkması bile, ekonomimizde beklenen olumsuz gelişmelere neden olmadı. Bu konularda sürekli olarak kriz beklentisi içinde olanlar bulunduğunu çok iyi biliyoruz. Fakat bu insanlara buradan şunu ifade etmek istiyorum. Türkiye artık dünya üzerinde sözü dinlenen, gücüne itibar edilen bir ülke haline gelmiştir. Bu yüzden bu ülkenin gelecekle ilgili planlarını basit hesaplarına kurban etmeye kalkmasınlar. Buna başta büyük milletimiz olmak üzere AK Parti kadroları asla izin vermeyecektir.”

AK Parti'nin Kayseri'de başarı çıtasının çok yüksek olduğunu da ifade eden Mahmut Cabat, 2009 Mart ayında yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçimi'nde de aynı başarıyı devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Cabat, “Bizim hedefimiz yüzde 60'lar seviyesinde olan oy oranımızı daha da yukarılara taşımaktır. Bunun için tüm teşkilatımız bu aydan itibaren yoğun bir çalışma içine girecektir. Bu arada ilçe kongrelerimiz de başarılı bir şekilde devam ediyor. Yeni göreve başlayan arkadaşlarımızın partimize yakışan bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz kongrelerimizi, birlik ve beraberlik içinde tamamlayıp, Yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde girmektir. Bu nedenle, önümüzdeki aylarda yapılacak olan ilçe kongrelerimiz büyük önem taşıyor. Enerjimizi iç çekişmelerle harcayacak vaktimiz yok. Bu kısa süreyi en iyi değerlendirmek için birlik ve beraberlik içinde ortak bir çalışma göstermemiz gerekiyor. Görevi devreden arkadaşlarımız tecrübelerini yeni yönetimlere mutlaka aktarmalılar. Yeni seçilen arkadaşlarımız da, daha önce yönetimlerde görev alan kardeşlerimiz de birlikte hareket etmelidirler. Samimiyetle millete hizmet yolunda yürümeye devam etmeliyiz” dedi.

İl Başkanı Mahmut Cabat'ın konuşmasının ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, bayram dolayısıyla belediye hizmetleri konusunda yapılan uygulamaları anlatarak, halkın Ramazan Bayramı'nı kutladı.

AK Parti Kayseri milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ta, Ramazan ayının önemine değinerek, yalan, dolan siyasetinin olmamasını ve hizipçilikten uzak bir siyaset diledi. Ayrıca bayram ikliminin bütün bir yıla yayılması dileklerini ifade eden Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 16:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?