4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

AKP'den Ramazan mesajı

AK Parti Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş ve Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, Ramazan'ın başlaması nedeniyle birer tebrik mesajı yayınladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yayınladığı mesajla, Ramazan'ın başlamasını kutladı ve bereketinden istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Elitaş, “Çok önemli bir manevi iklimin oluştuğu mübarek Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanların yardımlaşma ve kaynaşma duygularının arttığı bu ayda birbirimize olan dostluk ve kardeşlik duygularımızı kuvvetlendirmeliyiz. Yoksulları, kimsesizleri ve yaşlıları hatırlayarak gönüllerini almak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Ayrıca, Ramazan ayının anlamına yakışmayan tavır ve davranışlardan uzak durmak gerekiyor. Ramazan ayında oruç tutmanın anlamının çevreye karşı olumsuz hareketler içinde olmak olmadığını anlamamız çok önemlidir. Daha sabırlı, daha anlayışlı olmak gerekirken bu davranışların tam tersi davranışlar içinde olmak, oruçlu bir Müslüman'a yakışmayan davranışlardır. Bu nedenle bu konulara çok dikkat etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile Mübarek Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat ise, “İslam tarihi açısından çok büyük olayların yaşandığı bir Ramazan ayına daha kavuşmuş bulunuyoruz. Kur'an- Kerim bu ayda indirildi. İslam tarihindeki büyük zaferler bu ayda gerçekleşti. Ayrıca Müslümanlar açısından bu ay, çalışma, sebat ve gayret ayı olarak kabul edilmektedir. Bu ayda yapılan ibadetlerin, Yüce Allah tarafından daha büyük mükafatlarla mükafatlandırıldığının bilincinde olan Müslümanlar, bu ayın rahmetinden faydalanmak için yarışırlar. Bu mübarek ay, Müslümanlar için her zaman izzet ayı olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle bizler de, bu ayı en iyi şekilde değerlendirmek ve boşa geçirmemek için elimizden gelen gayreti gösterelim. Ecirde ve hasenatta birbirimizle yarışalım. Umuyorum ki, Yüce Allah yaptığımız bu ibadetleri katında kabul buyurur. Kavuşmuş olduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor, milletimize ve İslam alemine güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 18:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?