3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

AKP'li başkanlar güven tazeledi

AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, “Özellikle yaklaşan seçim döneminde, şahsi ikbal kaygısıyla aramıza nifak sokmak isteyenlerin olabilir. Yalan yanlış dedikodularla bizleri yıpratmak isteyenler olabilir” dedi.

AK Parti ilçe kongreleri bu hafta yapılan Hacılar ve Develi kongreleri ile devam etti.

Hacılar ve Develi'de yapılan kongreler sonunda mevcut başkanlar yeniden güven tazeledi. Hafta sonu Develi Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan kongre sonunda, iki liste yarıştı, seçimler sonucunda İbrahim Güçlü'nün listesi delegelerden güven oyu alarak seçimi kazandı.

Develi İlçe Kongresi'ne, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, AK Parti Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut, Taner Yıldız, Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan İlçe Başkanı Hamdi Öksüzkaya, Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü, çok sayıda il başkan yardımcısı, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, delegeler ve vatandaşlar katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını Sadık Yakut ve üyelikleri de Emin Danacı, Hamdi Öksüzkaya, Leman Bolat yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İbrahim Güçlü'nün ardından kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, belediye başkanı ve ilçe başkanına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. AK Parti'nin iktidarı döneminde gerçekleşen hizmetlerin önemine değinen Cabat, gerek iktidar ve gerekse belediyeler olarak, gayretli ve dürüst hizmet anlayışı ile büyük borçlarla alınan belediyelerde büyük hizmetler üretildiğini belirtti.

Bunda da en önemli şeyin uyum ve işbirliği içinde çalışma olduğunu belirten Cabat, “Özellikle yaklaşan seçim döneminde, şahsi ikbal kaygısıyla aramıza nifak sokmak isteyenlerin olabilir. Yalan yanlış dedikodularla bizleri yıpratmak isteyenler olabilir. Bizler bunlarla mücadele etmeyi gayet iyi biliriz. Halkımız da, onların hak ettiği dersi sandıkta verir, verecektir. Bundan yana hiçbir şüphem yok. Bizler bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça, teşkilatımızın temayüllerine uydukça, her konuda istişare edip alınan kararların arkasında yek vücut durdukça bize Allah'ın izniyle kimse zarar veremez” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, Develi'nin sorunları ile ilgili çok yakından ilgilendiklerini, her zaman ziyarete gelip incelemede bulunduklarını belirtti. Birlik ve beraberlik içinde çalışılan yerlerde güzel şeyler olduğunu belirten Öksüzkaya, AK Parti iktidarı ile de ülkede önemli ve büyük değişiklikler yaşandığını ifade etti. Öksüzkaya, dünyada yaşanan ekonomik krizden de bahsederek, hükümetin bu krizin en az zararla atlatılması için bütün tedbirlerini aldığını ve Türkiye'nin bu krizi en az zararla atlatacağına inandığını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise, geçmiş dönemde Kayseri'de dört beş projenin dışında proje olmadığını ifade etti. Kayseri-Ankara yolunun 15 senede 30 kilometresi bitirilirken, 9 ayda 230 kilometresinin tamamlandığını, Gıcık Tüneli'nin ise çok kısa sürede tamamlandığını anlattı. 1976 yılından 2002 yılına kadar 2 bin 800 metre delinebilen tünelin, tamamı 11 bin metre olan tünelin geriye kalan kısmının 4 yıl gibi kısa sürede tamamlandığını anlattı.

Elitaş, ihlas ve samimiyetle çalışma sonucunda çıkan engellerin de rahatlıkla aşılabileceğini ifade etti. Toplanan paraların çarçur edilmemesi durumunda, hizmet edecek paranın çok olduğunu, 2002'den bu tarafa, 70 milyonun hakkını hissederek hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı. Ülkede yaşanan çeşitli krizlerin hep yönetim zafiyetlerinden kaynaklandığını, küçücük bir kitapçık atılmasıyla Türkiye'nin sarsıldığını ve ülkenin en büyük kriz ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Bu hataların sonucu olarak milletin bu faturayı faiz olarak ödediğini belirtti. Ergenekon konusuna da değinen Elitaş, iktidarı devirmek için çeşitli oyunlar oynanmasına rağmen, hükümetin bütün bu badireleri atlatarak ülkeye hizmet etmeye devam ettiğini belirterek, 14 Mart 2008 tarihinde bütün ülkeyi şok eden, daha 6 ay önce milletinden yetki almış, iktidar partisine kapatma davası açıldığını, bu dava nedeniyle 28 milyar dolarlık bedeli millete ödettiklerini bu bedelin vebalini vicdanlarında vereceklerini ifade etti.

Elitaş, 29 Mart seçimlerinde iktidarın milletten yeniden büyük bir oranda destek alacağına inandığını ifade etti. 29 Mart'ta gösterilecek şevk ve azimle alınacak sonucun, bu millete 28 milyar dolar bedel ödettirenlere iyi bir cevap olacağını vurguladı. Dünyadaki global krizin fırsata dönüştürülmesi için birlik beraberliğin önemine değindi, milletin kendisine hizmet edeni çok iyi takdir edeceğini belirten Elitaş, milletin gerekli cevabı sandıkta en şiddetli şekilde vereceğini vurguladı.
Konuşmaların ardından, seçimlere geçildi. İki listenin yarıştığı AK Parti Develi İlçe Kongresi'nde İbrahim Güçlü tekrar başkan seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?