5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

AKP'li başkanlar kadınlarla buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, başarılı belediyeciliğin ardında dürüst yönetim anlayışı, Allah korkusu, insan sevgisi yattığını belirterek “Tüm bunların yanı sıra israf belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği yapıyoruz. Yandaşlarımıza hizmet etmiyoruz. Allah'ta bereketini veriyor” dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Mustafa Şimşek Caddesi Gümüşkonak sitesinde AK Parti Melikgazi Kadın Kolları'nın düzenlediği programa katılarak hanımlara hitap etti.

“Çok değerli hanım kardeşlerim hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuşmasına başlayan Başkan Mehmet Özhaseki,“Melikgazi, Şevket Başkanla başlayan, benimle devam eden, Memduh başkanımla da hızla devam eden iyi bir aksiyon içinde. İlk başladığımızda şu anki oturduğunuz nezih yerler hep gecekondu idi. Belediyeler hizmetleri düzgün ve güzel verirlerse, o belde de yaşayan insanlar mutlu ve huzurlu olurlar. O beldeden keyif alırlar. Yok belediyeler o hizmeti veremezde yanlış işler yaparlarsa, yan gelip yatarlarsa, yandaşları ile başka türlü işlerle uğraşırlarsa, o belde de yaşayan insanlarda orada yaşamaktan mutlu olmazlar. Belediyelerin imkanları da kıt. Devletten gelen para ancak maaşlara yetiyor. Ama bizler geceli gündüzlü çalışıyor gayret ediyoruz. İsraf etmiyor biriktiriyoruz. Ben bile Memduh başkanımla kiralık araçlara biniyoruz. Tuttuğumuz paralarla da hizmet etmeye çalışıyoruz. Allah'ta bereketini veriyor, iyi işler çıkıyor ortaya. Bunun dışında da önemli organizasyonlar yapıyor, buralardan elde ettiğimiz gelirlerle dört bir yandan gayret ederek güzel işler yapıyoruz. Hamdolsun Türkiye'de gecekondu problemi olmayan şehirlerin başında geliyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye'ye örnek projelerimiz olan Kadir Has Kongre Kültür Merkezimizi, şehir stadyumumuzu, raylı sistemimizi hizmete kazandırdık. Kayseri'nin ileriye dönük 50 yıllık su problemini ortadan kaldırdık. Yeşil kuşak projesiyle yüz binlerce ağaç diktik. Aş evlerimizde binlerce insanımıza yemek veriyoruz. Islahevleri yaptık, akıl hastanesi yaptık, benim evimden daha lüks olan huzurevi yaptık. Bununla da kalmayarak 50 olan park sayısını 500'e çıkardık. Şimdi ise Allah nasip ederse Erciyes ve diğer önemli mega projelerimizi hayata geçirmeye çalışacağız. Bu yüzden eğer bizleri birlikte bir kez daha destekler ve bu onurlu görevi bizlere birlikte verecek olur iseniz, bu büyük projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

“BAŞARIMIZIN SIRRINI HANIM KARDEŞLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den sonra kürsüye gelen ve hanımlara hitap eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, başarının sırrını hanımlara borçlu olduklarını belirterek, “Hiçbir beklentiniz, hesabınız olmadan ülkemizin, ailelerimizin, gençliğimizin geleceği için, dürüst yönetim anlayışı için çalışıyor ve bizlere duanızı eksik etmiyorsunuz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz ekip olarak başta çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere hep şunu söylüyoruz. Yarabbi eğer bizler insanlığa hizmet edeceksek, dürüst, güvenli, çalışkan olarak, Kayserimizi gerçekten bir marka şehir olarak sürdürmeye devam edeceksek bizlere fırsat ver, eğer aksine bir kaygımız, düşüncemiz, niyetimiz varsa bizlere fırsat verme diye duada bulunuyoruz. O açıdan herkes müsterih olsun. Önemli olan bizim sizlere layık olmamız. Önemli olan gönlünde Allah korkusu, insan sevgisi olan anlayışla sizlere hizmet etmemiz ve sizlerin duasını almamız, vicdanen müsterih olmamız bizim için en büyük kazanımdır. Bugüne kadar bu anlayışla sizlere hizmet ettik. 37-0 olmasına rağmen daha bugüne kadar hiçbir meclis üyemiz haksız bir taleple gelmedi. Bundan daha güzel bir hizmet ve particilik anlayışı olur mu? Birileri yandaşlarına peşkeşler çekerken, birileri yandaşlarına menfaat için çırpınırken muhalefeti olmayan meclisimizden haksız hiçbir talep gelmedi. Bundan sonra da aynı şekilde sizlere hizmet edeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 18:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?