5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

AKP'li başkanlar Talas'ta

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde de onlarca ciddi projeleri bulunduğunu belirterek, “İnşallah yeni dönemde de bu projeleri hayata geçirip Kayseri'yi cazibe merkezi haline getireceğiz. Biz tüm arkadaşlarımızla hayır üzere anlaştık. Menfaat üzere anlaşmadık” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile birlikte Talas Efekent Sitesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantı salonuna girişte alkışlarla karşılanan Başkan Mehmet Özhaseki'ye minik hayranı 7 yaşındaki Ceren Aktaş bir demet kırmızı gül verdi.

Ceren'i yanaklarından öpen Başkan Mehmet Özhaseki, minik hayranını kucağına alarak Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın konuşmasını dinledi. Başkan Rifat Yıldırım, 5 yıllık süreçte yaptıkları başarılı hizmetlere değinerek, Kayseri'de belediyeciliğin artık marka olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım, “Kayseri belediyeciliği tüm Türkiye'ye yayıldı. Herkes örnek alıyor. Niye örnek alıyor? Şehrin uyumundan örnek alıyor. Şehrin gelişiminden örnek alıyor. Şehrin başarısı ve gelişmesi neden kaynaklanıyor. Kurumların birbiri ile barışık olması ve birlikte hareket etmesinden kaynaklanıyor. İşte bu yüzden biz Kayseri olarak örnek alınan bir şehiriz. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin hiçbirinde popülist olarak hareket etmedik. Bundan sonra da popülizme asla geri dönmeyiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, yaptıkları mega projelerin hayata geçirilmesiyle Kayseri'nin marka şehir haline getirildiğini söyledi. Başkan Özhaseki, “İnşallah yeni dönemde de 8-10 mega projemiz var. Bunlardan biri Erciyes Projesi. Bu proje tamamlandığında Erciyes 12 ay faal duruma geçecek. Bir turizm merkezi olacak. 5 bin gencimize iş imkanı sağlanacak. Bunun yanı sıra 2. üniversite, bölge hastanesi, kale içinin restorasyonunun yapılarak buranın kültür ve sanatın merkezi haline getirilmesi, insanların kafasını dinleyeceği bir mekan olarak oluşturulması yeni dönem hedeflerimiz arasındadır. Eğer bizler bu projeleri de yaparsak Kayseri büyüyecek, gelişecek ve Orta Anadolu'nun cazibe merkezi olacak. Herkes buraya gelmek için can atacak. 5 ilçemizdeki arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Emin olun bir aile ortamında bile olabilecek küçük ihtilafları dahi yaşamıyoruz.

Memduh Bey çok gayretli uyumlu. Bekir Bey aynı şekilde. Hacılar'da bir arkadaşımız var. İncesu'da bir arkadaşımız var. Burada Rifat Bey var ve 5 yıldır kardeş gibi devam ediyoruz. Buradan gelen istekler Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi dahilinde olmasa bile Rifat Bey istediği için imkanlarımızı yağdırıyoruz. Buraya 50 milyon TL'ye yakın bir yatırım yaptık, helalı hoş olsun. Ama bazı arkadaşlarımızın da gözü hizmet yerine siyasette olduğu için onlarla da uyumlu çalışamadık. Bunun sıkıntısını o beldelerde bizim vatandaşımız çekti. Yeterince hizmet alamadı. Biz arkadaşlarımızla hayır üzere anlaştık, menfaat üzerine anlaşmadık. Doğru ne ise onu yapıyoruz. Çalışmalarımız hoşunuza gitmişse, yeni projeleri yapacağımıza inancınız varsa bizi güçlüce destekleyin” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?