3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Aladağ Şenlikleri'ne Bakan Koç katıldı

Kayseri’de 7.’si düzenlenen Aladağ Şenlikleri’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ’’Termal turizmi, golf turizmi, kongre turizmi ve yayla turizmi gibi turizm çeşitlerine yöneleceğiz’’ dedi.

Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’ndeki Gökoluk Yaylası’nda düzenlenen 7. Aladağ Şenlikleri’nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Koç, göreve geldiğinden bu yana 4 ay geçtiğini ve Kayseri’nin bugüne kadar ziyaret ettiği 44. il olduğunu söyledi.

Bakan Koç, "Ben bunların hepsini uyurken yapıyorum. Göreve geldiğim dönemde denizden çok yaylayı severim. ’Yayla turizmini geliştireceğiz’ dedim. ’Bu bakan denizi sevmiyor’ dediler. ’Denizi sevmiyor’ dedikleri bakan, Antalya’ya 16 kez gitti. O zamanlar ben bir şey söyledim, şimdi herkes aynı şeyi söylemeye başladı. Bu kültür turizmi seferberliği devam edecek. Golf turizmi, kongre turizmi, termal turizm ve yayla turizmi gibi rakipleri olmayan turizm çeşitlerine yöneleceğiz. Anlamak istemeyenlere anlatmak çok zor oluyor ama siz vatandaşlarımız bizi anlıyorsunuz. Sözüm var, inşallah Türkiye 2010’a kadar her türlü turizmden 30 milyonun üzerinde turist çekecek ve bu yetmeyecek, 30 milyar dolar da döviz gelecek" şeklinde konuştu.

Bunu sadece deniz turizmiyle değil, diğer turizm çeşitleriyle birlikte yapacaklarını ifade eden Koç, şöyle devam etti:
’’Bunları yaparken kendi kültürümüzü de unutmayacağız. Yaylamızla, meramızla, efe oyunuyla, zeybek oyunuyla, halayımızla bunu başaracağız. Bunun için gece gündüz sizlerle beraber çalışacağız. Umut gördük, buralara geldik. Bizim afraya tafraya ihtiyacımız yok. Biz bu yeşil otları özlemişiz. Yeşil otların üzerindeki kırmızı halıları arzulamıyoruz. Bizim sadece milletin sevgisine ihtiyacımız var. Sadece yükseklerde dalgalanan kırmızı bayrağımızın aşkıyla çalışıyoruz.’’
Etkinlikler çerçevesinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz konser verdi, amatör tiyatro ekipleri çeşitli oyunlar sergiledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aladağ Şenlikleri’nin ardından Kapuzbaşı Şelaleleri’ni gezdi. Burada gazetecilere, Ağrı’daki İshak Paşa Sarayı ve diğer tarihi alanların düzenlenmesi için 3.5 milyon YTL yatırım yaptıklarını belirten Koç, ’’Doğubeyazıt Kültür Merkezi, 13 yılın ardından tamamlanma aşamasına geldi. Ağrı Kültür Merkezi’ni tamamlıyoruz. Ancak basın mensupları bunların hiçbirine yer vermeyerek, "Atilla Koç, yine gaf yaptı" diye manşetlerine taşıyor. Siz bu gafları haberleştirmeye devam edin, ben de gaf yapmaya devam edeceğim’’ diye konuştu.

Bakan Koç ayrıca, 9 Ağustos’ta 25 ilin vali, belediye ve ticaret odası başkanlarıyla Kayseri’ye geleceğini, o zaman daha kapsamlı inceleme yapma imkanı bulacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 23:30:05
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 19:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?