30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Alaeddin Yavaşca, Kayseri'de

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'ye gelen ünllü bestekar ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Etkinlikler kapsamında ünlü bestekar Yavaşca, Şehir Tiyatrosu'nda sevenlerine mini bir konser verdi. 

Kadir Has Kent Müzesi'nden Konservatuara, şehirdeki bir çok yatırıma kadar önemli belediyecilik hizmetleri gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Yavaşca, "Topluma hizmet etmiş başarılı aziz insanları tebrik etmek bizim görevimizdir. Bu günlerde herkesin nazarını dikkat çecekecek şekilde bir güzelliğe kavuşturan kişiyi canı gönülden kutlamak boynumuzun borcudur. Bir mahalli idarenen başına gelmişsiniz ve neler yapmışınız.Bu devletin önemli yerlerinde sizin gibi insanların sayısı çok az. Bu çalışmaları görseler, bunları hissetseler, ihtayaçlarını hemen karşılayacak gayretler içerisine girseler" dedi. 

Başkan Özhaseki de, "Sizin gibi gönül insanını şehirmizde görmekten ve misafir etmekten memnunuz. Gerçekten sanatı seven ve sanat adamı olan, bu uğurda büyük emekler sarfeden 'usta' dediğimiz insanları şehrimize davet ederek sanatseverlerle buluşturuyoruz" diye konuştu. 

Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen konserin ilk bölümünde Alaeddin Yavaşca'nın hayat hikayesinin anlatıldığı kısa tanıtım filminden sonra Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü Korosu, Şef Osman Akpınar yönetiminde Alaeddin Yavaşca'nın birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler. Yoğun ilginin olduğu konserin ilerleyen dakikalarında sahne alan Alaeddin Yavaşca söylediği 3 parça ile mini bir konser vererek sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan günün anısına Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'ya plaket taktim etti.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 16:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?