30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Alarma geçiren araç

Kayseri- Malatya Karayolu'nda polis ekiplerinin Mardin'den İstanbul'a gittiği belirtilen hafif ticari araçta yaptığı aramada sıvı madde ve roket başlığına benzer malzemeler ele geçirildi.

Polis, araçta bulunan biri Suriye vatandaşı olan 3 kişiyi gözaltına aldı. Araçta bulunan malzemelerin ne olduğunun anlaşılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'ndan ekip istendi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Malatya yolunun 25. kilometresinde durdurdukları şüpheli arabada, kimyevi bir madde ele geçirdi. Roket başlığına benzeyen cismin içindeki koyu renkli sıvının ne olduğunu anlamak için AFAT, Atom Enerjisi Kurumu ve sağlık ekipleri harekete geçti.

Mersin'e kayıtlı "33" plakalı arabada bulunan kişilerden birisinin Suriye, diğer ikisininse Şırnak ve Mardin nüfuslarına kayıtlı olduğu belirlendi. Ekipler, arabada yaptıkları aramada ön koltuk altına gizlenmiş, roket başlığına benzeyen bir parça buldu. Bunun içinde ise koyu renkli cam içinde sıvı tespit edildi. Kayseri'deki ilgili birimler sıvının ne olduğunu bulamayınca Genelkurmay Başkanlığı'ndan uzman ekip talep edildi. Gelecek uzmanların araştırması beklenirken roket başlığına benzeyen cisim üzerinde Rusça yazılar olduğu da belirtildi.

Mardin'den hareket eden şüpheli araba ve içindeki şahıslarla ilgili soruşturma devam ediyor.

...
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2013 Cumartesi 17:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?