8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Alevilerden siyasi partilere tepki

ALEVİLERDEN SİYASİ PARTİLERE TEPKİ

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimler için Kayseri’deki siyasi partilerin yeteri kadar Alevi milletvekili adayı göstermemesine, Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Araştırma Derneği Kayseri Şubesi tepki gösterdi.

Dernek binasında yapılan basın açıklamasına Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Araştırma Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Kenan Akpınar, 12 Haziran genel seçimlerinde bazı siyasi partilerim milletvekili listelerinde yeteri kadar Alevi adaylara yer vermediğini ya da seçilecek bir sıralama gösterilmediğini söyledi. Akpınar, “Yeni oluşacak bir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Alevilere yönelik alınacak bir karada Alevilerin haklarını savunacaklarından endişeliyiz” dedi.

Alevi çalıştayının kendilerini oyalamaktan öteye gitmediğini söyleyen Akpınar, “Alevileri oyalamaktan öteye gitmeyen Alevi çalıştayları ve açıklanan alevi çalıştay raporları da AK Parti’nin Alevilere bakış açısını bir kere daha ortaya koymuştur. Bu da gösteriyor ki seçim barajını aşacak gibi görünen AK Parti, CHP, MHP ve diğer siyasi partiler sadece Alevi oylarına taliptirler. Siyasi yapı, Alevilerin Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilmesinde rahatsızdırlar. Siyasi partiler, Alevileri sadece oy deposu gibi görmekle beraber, yeni Yasama döneminde bu düşünceyi bir kez daha ortaya koymuşlardır” diye konuştu.

Alevilerin oylarıyla milletvekili seçilenlerin vefasızlık içine girdiğini belirten Akpınar, “Alevi oylarıyla seçilen milletvekilleri Ankara’ya gittikten sonra hiçbir zaman geriye dönüp Alevileri sormadıkları gibi Alevilerin sosyal ve siyasal talepleri için verilen önergelere de sahip çıkmamışlardı ya da ret oyu kullanmışlardır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 15:02:04
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 15:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?