3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Ali Dağı şampiyonaya hazırlanıyor

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, uluslararası hava sporları merkezi haline gelen Ali Dağı'nda 2011 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nın yapılması için müracaat ettiklerini söyledi.

Türk Hava Kurumu işbirliğiyle gerçekleştirilecek yarışma için müracaat yapıldığını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kesin sonuç beklendiğini kaydetti. Ali Dağı'nın 2004 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası ile adını tüm dünyaya duyurduğunu ifade eden Yıldırım, burayı uluslararası hava sporları merkezi haline getirdiklerini belirtti.

Yıldırım, “2011 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na aday olduk. Türk Hava Kurumu işbirliğiyle 2011 Dünya Şampiyonası için başvuru yapıldı. Ali Dağı'nın hava sporlarındaki önemini iyi analiz ederek değerlendirdik. Gerçekleştirdiğimiz uluslararası organizasyonlar dünya otoriterleri açısından tercih sebebi oldu. Bu zamana kadar gerçekleştirilen yarışmalar bizim hava sporlarımızda ileriki yıllardaki yapacağımız organizasyonların önünü açtı. Kesin gözüyle baktığımız 2011 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nı Ali Dağı'nda gerçekleştirerek ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ülkemizin ismini geçmiş organizasyonlarda olduğu gibi 2011'de de göklere taşıyacağız. Biz yamaç paraşütü, yelken kanat ve diğer hava sporlarına gönül ve emeklerimizi verdik. Şimdi emeklerimizin karşılığını almaya başladık. Artık Ali Dağı'nın önemi birçok dünya ülkelerince biliniyor. Hava sporları ilçemiz ve ilimiz turizmi açısından da çok önemli. İlimizde futbol ve kayak sporlarının yanı sıra yamaç paraşütü ve yelken kanat gibi hava sporlarını eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarıyla ilk yıl 85 yeni pilotumuz oldu. Önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da artırmak için imkanlarımızı genişletiyoruz. Önümüzdeki uluslararası organizasyonlarda, yetiştirdiğimiz pilotların da yer almasını istiyoruz. Artık Talas ve Ali Dağı semaları her mevsim kelebekler gibi uçan pilotları ağırlamaktadır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 18:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?