4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Alman eğitimciler KASKİ'de

Kayseri'nin kardeş şehir Almanya Krefelt'ten gelen 20 kişilik öğretmen heyeti, KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan'ı ziyaret ederek kurum hakkında bilgi aldılar.

Sağnak Koleji Müdürü Kemal Nakipoğlu, kafile başkanı eğitimci Kazım Karasu ve Alman öğretmenler, Eğitim ve Bilim Sendika Başkanı Hildegard Schramm ile birlikte KASKİ'ye gelen kafileyi KASKİ Genel Kurul Salonu'nda ağırlayan Ender Batukan, Almanya'nın Krefelt şehri ile kardeş şehir olduklarına sevindiğini söyledi.

Batukan, “Kurum olarak 11 yıldır Almanlarla birlikte çalışıyoruz. Atıksu arıtma tesisinin projelendirilmesinde ve Türkiye'de ilk olarak uygulanan içme suyu rehabilitasyonu projelerinde Alman müşavirlerle çalıştık” dedi.

KASKİ Genel Müdürlüğü'nce, Kayseri'nin içme suyunu temin ettiklerini ve kirlenen suyu da atıksu arıtma tesisinde berteraf ettiklerini açıklayan Batukan “2050-2070 yılına kadar şehrimizin su ihtiyacını karşılamak için büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımlarımız 2010 yılında devreye girecek” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda su temin projelerini, eğitim programı ve rehabilitasyon projesi ile de desteklediklerini kaydeden Batukan, “550 personel ile bir milyon nüfusa hizmet ediyoruz. Suyun bir damlası bizim için çok değerli. Önemli olan su kaynağımızı yerinde kullanmak” dedi.

Alman öğretmenler, Eğitim ve Bilim Sendika Başkanı Hildegard Schramm ise Kayseri'ye 1996 yılından beri geldiklerini belirterek, “Kayseri'ye her gelişimizde hayret içerisinde kalıyoruz. Çünkü sürekli ve hızlı bir gelişim içerisinde. Kayseri bizi ilgilendiriyor. İçme suyu temininin yanında su kayıplarını minimum düzeye indirmeniz ve ilköğretim okulu öğrencilerine su tasarrufu eğitimi vermeniz takdire layık. Herhalde siz ve biz Almanlar böyle çalışırsak dünyanın küresel ısınmadan kaynaklanacak su sorununa bir çözüm buluruz” diye konuştu.

Batukan daha sonra Alman heyete 185 Alo KASKİ, Skada sistemi ve içme suyu laboratuvarını gezdirerek yerinde bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?