3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Alman heyetten Özhaseki'ye ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de görev yapmış emekli diplomat ve ticaret mensuplarından oluşan Alman heyetini makamında kabul etti.

'İnternational Club La Redoute' adındaki kulübe üye 20 eski diplomat ve ticaret mensubu Başkan Özhaseki'yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Burada heyet adına konuşan emekli diplomat Prof. Dr. Ekkehard Pabsch, 40 yıl önce geldiği Kayseri ile şimdiki arasında çok büyük farklar olduğuna dikkat çekerek, "40 yıl önce Ankara'da büyükelçilikte görevliyken Kayseri'ye gelmiştim. O zaman satın aldığım halıyı hala evimin en güzel yerinde saklarım. Bu gelişimde çok farklı bir Kayseri gördüm ve şaşırdım. Burayı tekrar gördüğüm için de çok sevindim. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik şartlarını anlayabilmek için geziyoruz. Anadolu'nun merkezi olan Kayseri'ye bu amaçla geldik. Kayseri, Almanya'da sembol bir şehirdir. Değişim ve gelişimin sembolü olarak kabul ediliyor son zamanlarda. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra siyaset ve ticaret alanında öne çıkmış çok sayıda isim var Kayseri'de. Kayseri'yi yakından takip ediyoruz ve değişimin, eğitim ve diğer sosyal alanlardaki yansımalarını görüyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri hakkında bilgiler vererek, "Kayseri, Anadolu'nun merkezinde 6 bin yıllık geçmişi olan bir ticaret ve sanayi şehridir. Burada geçmişten günümüze önemli medeniyetler kurulmuş ve yaşamış. Hepsinde de ticaret ön plana çıkmış. Şimdilerde üretim ve sanayide önemli hamleler yapılıyor. Bundan 4 yıl önce Başbakan'ın da katıldığı bir törenle 139 fabrikanın temeli aynı anda atıldı. Bunun yanı sıra Kayseri'nin bir diğer özelliği de hayırseverler şehri olmasıdır. Şehri gezerken gördüğünüz her bir eğitim kurumunun, sağlık kuruluşunun üzerinde bir hayırseverin ismini görürsünüz. Bir de huzur şehridir Kayseri. Burada gayrimüslimlerle yerleşik halk, bin yıllarca huzur içinde yaşamıştır. 1. Dünya Savaşı'nın o kargaşa ortamında bile tarihe kayıt düşecek çapta etnik bir olay yaşanmamıştır. Kayseri, yüzyıllardır huzurun ve ticaretin hüküm sürdüğü bir şehir olarak süregelmiştir" diye konuştu.

Daha sonra heyettekilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Başkan Özhaseki, günün anısına birer plaket ve Almanca olarak hazırlanan Kent ve Mimarsinan Müzesi tanıtım kitabı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?