7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Alman işadamları Kayseri'de

KREFELD İŞADAMLARI HEYETİNDEN KAYSO'YA ZİYARET

Almanya’nın Krefeld şehri Ekonomi Teşvik Teşkilatı Genel Müdürü Eckart Preen başkanlığında bir gurup işadamı Kayseri Sanayi Odası’nı (KAYSO) ziyaret etti.

Yapılan ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nureddin Okandan, oda hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, Kayseri’nin Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden bir tanesi olduğunu ve 200’e yakın ürün üretildiğini söyledi.

Kayseri’nin ticaret hacminin yaklaşık 2,5 milyar dolar civarında olduğunu açıklayan Okandan, önümüzdeki dönemde Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırma temennisinde olduklarını ancak bu konuda önlerine bir takım engeller çıktığını söyledi.

Vize konusunun hala çözülemediğine değinen Okandan, “Mallarımız, ürettiğimiz ürünler serbestçe Avrupa’da dolaşırken, tırlarımıza hala kota konmaktadır. Sizinde bildiğiniz gibi Türkiye çok stratejik bir konuma sahip bir ülkedir. Avrupa’nın enerji ihtiyacının geçeceği köprüdür. Almanya ile yapacağımız birçok iş olduğuna inanıyorum. Almanya ile işbirliği içerisinde bölgemizdeki üçüncü ülkelere yatırımlar yapabiliriz. Almanya bizim vatandaşlarımızın çok yoğun olduğu bir ülke. Birbirimize politik ve ticari olarak destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim vatandaşlarımızın orada artık işveren olduklarını biliyoruz. Bu durum bizi sevindirmektedir. Buda halklarımızın iç içe girdiğinin bir göstergesidir. Burada yatırım yapacak Alman işadamlarına kapımız her zaman açıktır" dedi.

Kayseri’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Krefeld Ekonomi Teşvik Teşkilatı Genel Müdürü Eckart Preen, Kayseri ile Krefeld arasında ticari ilişkileri geliştirmek amacı ile bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, burada gördükleri ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Vize konusunda sadece Türkiye’ye değil başka ülke vatandaşlarına da sorun çıkarıldığını açıklayan Preen, vize konusunda sorun çıkması durumunda her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 16:58:05
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 18:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?