4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Alman konukların Kayseri hayranlığı

Hacılar Belediyesi'nin davetlisi olarak Almanya'nın Langenfeld Beldesi'nden Kayseri'ye gelen Türk ve Alman heyet, Hacılar'a ve Kayseri'ye hayran kaldı.

Almanya'nın Langenfeld Beldesi'nden Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'in davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Türk ve Alman bayanlardan oluşan heyet, Hacılar'daki ilk ziyaretini Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen AB destekli Tekstil Makineleri Operatörlüğü ve Temel Dikim Teknikleri Eğitimi verilen atölyeye gerçekleştirdi.

Burada Langenfeld heyetine, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Yaklaşık 40 bayanın eğitim aldığı projenin çok önemli olduğunu belirten heyet, böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için Kaymakam Öksüz ve Başkan Herdem'i tebrik ettiler.

Ardından Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi yıl sonu el işi sergisini gezen Alman heyete, Hacılar bezi dokuması ve dokuma tezgahı hakkında bilgiler verildi.Son olarak Hacılar Belediyesi'ni ziyaret eden Langenfeld'li bayanlar, Başkan Ahmet Herdem'den ilçe hakkında bilgiler aldılar. Herdem, Langenfeld'li bayanları ilçede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Herdem, Türkiye'nin bir Avrupalı olarak AB'de yerini alması gerektiğini söyledi.

Türk Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Gülten Beytur ise 2 ülke halkının kaynaşması için çaba sarf ettiklerini, Türk kültürünü ve Türklere karşı bakış açısını değiştirmek için Almanlarla ortak programlar düzenlediklerini belirtti.

Langenfeld Belediyesi Kadın Eşit Haklarından Sorumlu üst düzey görevlisi Diana Strozki, Almanya'da Halk eğitim merkezlerinde Türk kültürünün anlatıldığı kurslar açtıklarını, iki halkın özelliklede bayanların kültürel yönden kaynaşması için çaba sarf ettiklerini belirterek, kendilerini kabul ettiği için Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Türk Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Gülten Beytur ve Diana Strozki, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'e plaket takdim etti. Herdem ise kilim ve Hacılar Belediyesi Kültür ve Sanat Yayını kitaplardan hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?