3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Alman Parlamento heyeti Kayseri'de

Alman Birlik Partileri Federal Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Friedbert Pflüger, bazı gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi.
Alman Birlik Partileri Federal Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Friedbert Pflüger, Almanya Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Waller Hassmann ile birlikte Kayseri’ye geldi. İlk olarak Kayseri Valiliği’ni ziyaret eden Pflüger, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Hiçyılmaz’ı ziyaret etti. Hiçyılmaz ile bir süre görüşen Dış Politika Sözcüsü Pflüger, Türkiye’deki gelişmeleri memnuniyetle izlediklerini söyledi. Türkiye’nin büyük bir değişim yaşadığını belirten Pflüger, "Dış politika sözcüsü olarak Türkiye’ye geldim. Türkiye’deki gelişmeleri memnuniyetle izliyoruz. Türkiye büyük bir değişim yaşıyor. Türkiye’deki gelişmelerin bölgelere nasıl yansıdığını görmek için Kayseri’ye geldim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AB kriterleri hakkında, ’Bu kriterler aynı zamanda Ankara kriterleridir’ demiştir. Bu bizi gerçekten etkiledi. Bu kriterlerin aslında kendi insanları için atılmış olan adımlar olduğunu görmekte gerçekten bizi mutlu ediyor" dedi.
Pflüger, daha sonra Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından verilen bir yemeğe katıldı. Yemekte bir konuşma yapan KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, Türkiye’nin hızla geliştiğini ve AB’ye girebilecek düzeye geldiğini söyledi. Türk insanının yüzde 90’ının AB’yi istediğini ifade eden Kilci, Türkiye’nin geri kalmadığını ve hızla geliştiğini sözlerine ekledi. Bilgisizlik nedeniyle insanların Türkiye’ye karşı önyargılı olduğunu belirten Pflüger, "İnsanlar Türkiye’yi tanımadığı için ya da Türkiye hakkında bilgisi olmadığı için bazı önyargıları olabiliyor. Ben buradaki izlenimlerimi döndüğümde Almanya’da anlatacağım. O zaman birçok insan şaşıracaktır" şeklinde konuştu.
Vejeteryan olduğu söylenen Dış Politika Sözcüsü Pflüger, yemekte kendisine ikram edilen etli Kayseri mantısını geri çevirmedi.
KAYSERİ - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 00:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?