4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Alo polis ineğim kayboldu!'

Kayseri Polisi, 155 Polis İmdat hattını lüzumsuz yere meşgul eden vatandaştan şikayetçi. Öyle ki acil durumlarda kullanılması gereken, doğru ve amacına uygun kullanıldığında hayat kurtaran 155 Polis İmdat'ı arayıp saat soran bile çıkıyor.

Kayseri'de 155 Polis İmdat hattına kavga, hırsızlık, gasp, trafik kazası, yangın gibi ihbarların yanı sıra gelen ilginç telefonlar, 155 çalışanlarını ve polis ekiplerini de sıkıntıya düşürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi 155 çalışanları, vatandaşlar tarafından 155 Polis İmdat hattına yapılan asılsız ihbarların ekip yönlendirme da göz önüne alındığında önemli ölçüde sıkıntılara sebep olduğunu belirtirken, zaman zaman da gelen ilginç telefonlara gülmekten kendilerini alamadıklarını dile getirdi.

155 Alo Polis İmdat hattının gerektiğinde can kurtardığını söyleyen 155 çalışanları, "Gelen ihbarları çok ince detaylarıyla değerlendiriyoruz. 155 hattını gereksiz yere meşgul edenler, belki de gerçekten polise ihtiyaç duyanlara engel olmaktadırlar" şeklinde konuştu. 155 Polis İmdat hattını arayarak, nöbetçi eczane, adres, saat soran vatandaşların yanı sıra her hangi bir ailevi konuda polise danışan; hatta yeni aldığı cep telefonunu denemek için arayanların çıktığını dile getiren 155 çalışanları, bunun için birde ilginç ihbarlar klasörü oluşturmuş. 155 çalışanlarının her biri nöbetlerinde ilginç ihbarlara şahit olurken, kısa bir süre önce yaşlı bir vatandaşın Kayseri polisinden kızının kaybolduğu için yardım istemesiyle harekete geçen polis, iki yaşındaki kızın vatandaşın ineği olduğunu, ineğine "Sarıkız" dediği için polise ihbarı "kızım kayboldu" şeklinde verdiği bu yaşananlara sadece küçük bir örnek.

155 Polis imdat hattıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, 155'in devlet tarafından tahsis edilmiş ücretsiz hat olduğunu belirterek, "Her ne kadar 155'e asılsız ihbarlar ya da çok ilgisiz telefonlar gelse dahi yine de biz 155 servisimizin çalışmalarından ve vatandaşların bu servise katkılarından memnunuz. İnşallah bizim de 155'i kullanma oranımız Avrupa gibi yüzde 100'e ulaşır ve vatandaşlar her zaman servisi amacına uygun kullanır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 10:42:48
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 19:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?