5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Alternatif çevre yolu için hazırlık

ESKİ VE YENİ ÇEVRE YOL ARASINA ALTERNATİF BİR ÇEVRE YOL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 15 yıl önce göreve geldikleri ilk günkü heyecanıyla çalışıp, bir saniye bile boş geçirmeden adaletli bir yönetim anlayışı sergilediklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan 46 dairelik sosyal konutun tanıtım ve anahtar teslim törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri'nin 15 yıl önceki önemli sorununun bugün hatırlanmadığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Şimdi eski ve yeni çevre yol arasına alternatif bir çevre yol daha yapılıyor. Buradaki hizmet senelerce mahkemeler yüzünden bekledi. Bazı arkadaşların özel istekleri vardı kabul etmedik. O nedenle mahkeme yıllarca sürdü. Biz kimin hakkı varsa onu veriyoruz, kimseye fazla vermeyiz. Bu bütçe benim değil milletin bütçesidir. Bu veballi bir iştir, yarın Allah'ın huzurunda oğlumun da babamın da bana faydası olmayacak. Bu nedenle kimsenin hakkını yemem, yedirtmem. Biz adaletle çalışıyoruz. Böyle çalışmaya devam edeceğiz. Kayserili hemşerilerimizin güvenini boş çıkarmamak için elimizden geleni yaparak, heyecanla ve inançla çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu bölgede 100 bin kişinin yaşayacağı, alt yapısı ve sosyal donatılarıyla zengin bir yerleşim planı yaptıklarını belirten Başkan Bekir Yıldız ise, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen yol çalışmasının bitmek üzere olduğuna dikkat çekti. Yıldız, "Ihlamur Caddesi'nin, Argıncık Toptancılar Sitesi ile Kadir Has Caddesi Kadir Has Kongre Merkezi bölümündeki çalışmalarda; 40 metre genişliğinde, 1 bin 700 metre uzunluğundaki etabın imar planına uygun olarak açılması sağlanmıştır. Kanalizasyon, içme suyu gibi her türlü alt yapı hizmetleri de tamamlanmıştır. Kadir Has Kongre Merkezi ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı arasındaki 500 metrelik bölümde gerekli imar çalışmaları başlamıştır. 2009 yılında yol platformu hazırlanıp, 2010 yılı içerisinde hizmete açılması planlanmıştır. Bu konutlarda oturacak kardeşlerimize de hayırlı olsun, ağız tadıyla oturun diyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Ayşe Zeyrek adlı hak sahibine dairesinin anahtarını Başkan Özhaseki, Mehmet Ali Koç'un anahtarını da Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman verdi. Anahtar tesliminden sonra sosyal konutların açılış kurdelesi kesilerek örnek daireler gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:38:03
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 21:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?