5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Altın vaadi ile dolandırıldılar

Kayseri'de içerisinde 6 milyon TL değerinde altın olduğu iddia edilen çömleğe karşılık yaklaşık 50 bin TL değerinde ise 2 senet kaptıran kardeşler, dolandırıldıklarını anlayınca savcılığa başvurdu.

İddiaya göre olay, Kayseri'nin Güneşli beldesine bağlı Yüreğir köyünde meydana geldi. 59 yaşındaki Muhsin Durmuş ve ağabeyi 64 yaşındaki İzzet Durmuş'u bir gün Kayseri'ye önemli bir konuda görüşmek için çağıran yakın köylüleri S.S. ve K.D., köy yakınlarında büyük bir hazine olduğunu ve bu hazineyi milyarlık cihazlarla arayarak bulacaklarını, kendilerinin de bu hazineyi bir süre ahırlarında saklamalarını istedi.

Bulunan hazinenin ahırlarında 15 gün saklanması için Durmuş kardeşlere trilyonlara varan teklifler yapan 2 kişi, aradan 3 gün geçtikten sonra Yüreğir köyü dağlık alanda Durmuş kardeşlerle buluştu. Hazineyi bulmak için bir papaz tarafından görevlendirildiklerini iddia eden 5 kişi, Durmuş kardeşlerden gelirken 4 adet yumurta getirmelerini, kendileri hazineyi ararken ırmak kenarında bu yumurtaları su ile karıştırarak dua etmelerini istedi.

Bu sırada tekbir sesleri ile bir gömü bulduklarını söyleyen 5 kişi, ellerindeki çömleği Durmuş kardeşlere göstererek, "Artık zengin olduk. Fakat bu hazineden kimseye söz etmeyeceksiniz. Eğer papaz birisine bu hazineden söz ettiğinizi duyarsa hepinizi çarpar. Büyü yapıp sizlerin başına olmadık işler açar. Eğer papaz bize hazinenin size verilmesini emrederse de biz verilen görevi yerine getirip hazineyi size veririz" dedi.

Ellerinde altın dolu bir çömlek olduğunu düşünen Muhsin Durmuş ve ağabeyi İzzet Durmuş, ellerindeki çömleği hazineyi bulan kişilerle birlikte kendilerine ait bir ahıra kilitledi. Hazineyi bulduğunu iddia eden 5 kişi bu çömleğin içerisindekilerin 15 gün sonra altına dönüşeceğini ama bunun şartının bolca dua etmek ve 15 gün bu ahırı açmamak olduğunu belirterek köyden ayrıldı. 3 gün sonra hazine avcıları Durmuş kardeşleri yeniden Kayseri merkeze çağırarak bir otelde kalan papazın İsviçre'ye dönmesi gerektiğini, bunun için de bir miktar nakit para gerektiğini söyledi. Ayrıca papazın, İsviçre'ye gideceği için yaklaşık 6 milyon TL'lik olduğunu iddia ettikleri hazinenin de Durmuş kardeşlere verilmesini emrettiğini söyledi.

Yanlarında nakit para olmayan Durmuş kardeşlerden biri 29.5 bin TL, diğeri ise 20 bin TL'lik iki ayrı senet alan 5 kişi, daha sonra buluşma yerinden ayrıldı.
Aradan 15 gün geçtikten sonra sabırsızlanıp ahıra girerek çömleği açan Durmuş kardeşler, çömleğin içinin boş olduğunu görünce hazineyi bulanları arayarak senetlerini geri istedi. Senetleri vermek istemeyen 5 kişi, çömleğin zamanından önce açıldığı için büyüsünün bozulduğunu belirtti. Dolandırıldıklarını anlayan Durmuş kardeşler, savcılığa giderek şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu. Fakat bu sırada senetlerin icraya konulduğunu avukat aracılığı ile öğrenen Durmuş kardeşler, bir kez daha yıkıldı.

Dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunan Muhsin Durmuş, hayatlarında ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Senetleri almak için mücadele verdiğini ifade eden Durmuş, çömleği ve içerisinde bulunan huni şeklindeki metal parçayı da anı olarak saklayacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 16:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mirasyedi IP: 85.100.108.xxx Tarih : 22.07.2009 17:18:36

bu nasıl bir cehalettir ? kim inanır o oyuna? biraz uyanık olmak lazım. papazın parası yokmuş dönmeye! altına dönüşmesi için dua etmek lazımmış ki dua emrini veren bir papaz? hoca falan deseler hadi anlayacağım da papaz yaw papaz! bir de tekbir sesleriyle buluyorlar defineyi! papaz da mı tekbir getiriyor acaba?