5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Amasyalı öğrenciler Kayseri'de

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Amasya'dan Kayseri'ye gelen 120 öğrenci, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda ve Turkcell'in sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Amasya'dan 120 öğrenci bugün Kayseri'ye geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Hoş geldin' toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şahin, Gönül Köprüsü Projesi'nin 2. kafilesi olan 120 Amasyalı öğrenci ve idarecilerinin Kayseri'ye geldiğini söyledi.

Kayseri'ye son olarak Muşlu öğrencilerin geleceğini ifade eden Şahin, "Geleceğin teminatı olan gençlerimizin, ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini daha yakından tanımak, değişik illerde yaşayan insanlarla aralarında sevgi, arkadaşlık, yardımlaşma, paylaşma ve kalıcı gönül köprülerinin kurulması amaçlanmaktadır" dedi.

Tanışma toplantısının ardından öğretmenleri eşliğinde öğrenciler, Kayseri Arkeoloji Müzesi'ni geçerek burada sergilenen eserler hakkında müze görevlileri tarafından bilgilendirildi.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Kayseri'ye gelen 120 öğrenci ve 9 öğretmen, 5 gün süreyle Kayseri'de kalacak. Erciyes Dağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Soğanlı Vadisi, Kadir Has Kent Müzesi, Mimar Sinan Evi gibi Kayseri'nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan öğrencilerin, ilk 2 gün Kayserili gönüllü aileler tarafından misafir edileceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?