7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Amatör sporda şike iddiası

AMATÖR SPORDA ŞİKE İDDİASI

Buğdaylıspor Kulübü Başkanı Mustafa Budak, amatör sporda küme düşme hattında bulunan takımların maçlarının yakından takip edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Küme düşecek takımların daha önceden belirlendiği yönündeki iddialar bizleri korkutmaktadır” dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nden bir basın toplantısı düzenleyen Buydaylıspor Kulübü Başkanı Mustafa Budak, açıklamayı Yeni Esenspor Kulübü Başkanı Selami Şeker ile ortak düzenlediklerini söyledi. İki kulübün de amatör spora yıllarca hizmet ettiğinin altını çizen Budak, “Son günlerde yaşanan bazı olaylardan büyük bir rahatsızlık duymaktayız. Son haftalarda ortaya çıkan ve Kayseri futboluna büyük darbe vurması muhtemel olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi uygun gördük” diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Ligin son haftalarına yaklaştıkça, öncelikle küme düşme hattında bulunan takım maçlarının çok yakından takip edilmesi gerektiği, hafta sonu oynanan Argıncıkspor-Barogücü maçında yaşanan olaylar ile bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu maçta hiçbir iddiası bulunmayan Barogücü takımının geçmiş haftalarda sahaya çıktığı kadrodan büyük eksiklerle sahaya çıkması manidar karşılanmıştır. Ayrıca karşılaşma içinde yaşanan gerginliğin ardından Barogücü kalecisi Serdar’ın sarf ettiği ve maçı izleyen yaklaşık 100 kişi tarafından hayretle karşılanan sözleri soruşturma konusu olacak cinstendir. Kaleci Serdar oyundaki tartışmalar sırasında kendi takım arkadaşlarına, ‘Biz de maçı veriyoruz. Maçı verdiğimiz adamlara bak. Maçı verirseniz işte böyle olur’ demesi acaba neyin işaretidir?

Üstelik bu sözleri üzerine basa basa iki kez tekrarlaması, onlarca kişi tarafından duyulmuştur. Bunun yanı sıra tartışmanın ardından kırmızı kart ile oyun dışı kalan Barogücü futbolcusu Kuddusi’ de yine aynı beyanlarda bulunmuştur.

Onlarca kişi önünde gelişen bu vahim olay karşısında maçın hakem üçlüsü ve gözlemcisinin hiçbir girişimde bulunmaması gayet manidardır. Tüm bu olaylar herkesin gözü önünde olurken, söylenen sözler tribünden bile duyulurken, maç sonrasında hakem, gözlemci ve saha komiserinin raporlarında bununla ilgili tek satır bile bulunmaması bizleri hayrete düşürmüştür.

Bu maç sonrasında hakkımızı aramak için aradığımız bir çok yetkilinin ise maçta ortaya çıkan olaylardan bihaber olması Kayseri futbolunun içinde olduğu vehameti de daha iyi gözler önüne sermektedir.

Tüm bu yaşananların dışında, küme düşme hattında bulunan bir takımın Süper Amatör Evi’ndeki yoğun lobisi nedeniyle küme düşmeyeceği kulaktan kulağa yayılıyor. Bu konuşmalar artık gerçeğe dönüşmüştür. Küme düşecek takımın daha önceden belirlendiği yönündeki iddialar bizleri korkutmaktadır. Kayseri futbolunun sahipsizliği, Süper Amatör Küme’de çok daha büyük olayların yaşanmasının habercisi gibidir. Maalesef artık amatör kulüplerin başarılı yada başarısız olması, Süper Amatör Evi’nde yapacakları lobiye bağlı hale gelmiştir.

Bizler futbolun sahada oynanmasından yana olduğumuz için, bu tür olayların karşısında olduğumuzu açıklama lüzumu hissettik.

Futbol İl Temsilciliği, ASKF, Kayseri Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri derneği yetkililerinin bu konularda daha duyarlı olması ve Kayseri Futbolunun üzerine gölge düşmemesi için gerekenlerin bir an önce yapılmasını temenni ediyoruz.”

Yetkililerle görüştüğünü ancak bir netice alamadığını açıklayan Budak, “Bana belge getirmemi söylüyorlar. Şikenin belgesi veya sözleşmesi olmaz. Şike iki kişi veya takım oyuncuları arasında olan bir şeydir. Yetkililerin bu konularda gerekeni yapmalarını istiyoruz” ifadesinde bulundu.

AMATÖR SPORDA ŞİKE İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 12:47:05
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 13:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?