5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ankara YMM'den SMMM'ye ziyaret

ANKARA YMM ODASI'NDAN KAYSERİ SMMM ODASI'NA ZİYARET

Ankara Yeminli Mali Müşavirler (YMM) Odası Başkanı Halil Başağaç, Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirleri (SMMM) Odası'nı ziyaret etti.

Halil Başağaç, beraberinde bulunan Başkan Yardımcısı Sami Yazıcı, Oda Sekreteri Serpil Özer, Oda Saymanı Ali Alıç ve Ankara YMM Odası Kayseri İl Temsilcisi İmdat Şimşek ile birlikte Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy ve Yönetim Kurulu üyeleri Baki Gümüşoluk ile Baki Keser'i ziyaret etti.

 Ziyarette konuşan Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy, mesleğin eskiye oranla çok hızlı ilerlediğini, ancak buna rağmen tahsilat, ücret sorunu ve meslekle ilgili önemli ölçüde haksız rekabet doğuran etik sorunlar olduğunu kaydetti. Suat Özsoy, “Eskiye oranla mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik meslekleri çok hızlı ilerleyen mesleklerdir. Son zamanlarda bu mesleğe ilişkin şartlar da, kriterler de mesleğin kalitesinin artırılması adına çok değişti. Bütün bu kriterlere uyum konusunda hepimize görevler düşmektedir. Ancak tahsilat sorunu ve haksız rekabet gibi konular mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından acil olarak çözümlenmesi gereken konulardır. Bizim oda olarak tahsilat sorunuyla ilgili TÜRMOB'a da sunduğumuz çalışmalarımız bulunmaktadır. Ayrıca bugün asgari ücretin çok altında fiyata bile defter tutanlar ve piyasada haksız rekabet oluşturanlar vardır. Bu durum bizim mesleğimiz açısından etik bir sorundur'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:22:00
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 14:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?