30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Annesinin yanında yatan bebek öldü

Kayseri'de annesiyle birlikte aynı yatağı paylaşan bebeğin nefessiz kalarak öldüğü iddia edildi. Doktor raporu alınmadan gömülen bebeğin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için mezarının açılmasına karar verildi.

İddiaya göre, İncesu ilçesine bağlı Tahirinli köyünde Elmas Ç. (31) önceki gece 3 aylık erkek bebeğini üşümemesi için kendi yatağına aldı. Elmas Ç. sabah uyandığında bebeğini yatakta ölmüş halde buldu.Elmas Ç. daha sonra ölen bebeğini, eşi Mehmet Ç. (34) ile birlikte köy mezarlığına defnetti.

Yapılan ihbar sonucu bebeklerini ölüm raporu almadan gömen Elmas Ç. ile eşi Mehmet Ç. hakkında İncesu Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma açıldı.

Gözaltına alınan anne Elmas Ç. ifadesinde, yanında yatan bebeğini sabah uyandığında ölmüş halde bulduğunu savunarak, ''Gece yatakta yan döndüğümde bebek altımda kalıp nefes alamamış olabilir'' dediği öğrenildi.

Yetkililer, annesiyle birlikte yatarken hayatını kaybeden bebeğin kesin ölüm nedeninin belirlemesi için mezarının açılacağını ve cesede otopsi yapılacağını kaydettiler.

ANNELERE UYARI

Kayseri Doğumevi Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Özer, bebeklerin kesinlikle annelerinden ayrı yataklarda uyutulması
gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Özellikle kırsal kesimlerde zaman zaman bu gibi üzücü olaylarla karşılaşabiliyoruz. Anneler kesinlikle bebeklerini yanlarına yatırmasınlar. Uykusu derin olanlar istemeden bebeklerinin ölmesine neden olabilirler.''

A.A
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?