5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Antikacılıkla geçen 60 yıl

Kayseri'de Osman Yıldırım isimli bir antikacı, 6 metrekarelik bir iş yerinde 60 yıldır antikacılık yapıyor.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Hunat Mahallesi Kağnı Çarşısı'nda 300'e yakın antika değerinde eşyanın bulunduğu iş yerinde antikacılık yapan 73 yaşındaki Osman Yıldırım, mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi. 350 yıllık Ermeni motifli bakır tepsiden, 10 yıllık vazoya kadar birbirinden farklı antika değerinde eşyalara sahip olduğunu kaydeden Yıldırım, bu mesleğe 60 yılını verdiğini dile getirdi.

Antikacılığa çıraklıktan başladığını dile getiren Yıldırım, belediyenin tahsis ettiği 6 metrekarelik mekanda mesleğini icra ettiğini belirtti. Yıldırım, "İş yerim küçük bir mekanda. Bu benim için bir engel değil. Antikacılıkla uğraşmaktan memnunum. Bu mesleğe hayatımın 60 yılını verdim. Ömrüm yeterse devam edeceğim. Fazla gelir elde etmesek de geçimimi sağlıyorum. Mekanımın küçük olması pek önemli değil. İş yerim 6 metrekare ama içinde bir dünya gizli" dedi.

İş yerindeki en eski antika eşyasının 350 yıllık Ermeni motifli bir bakır tepsisi olduğunu ifade eden Yıldırım, antika eşyalarının günlük bakımını yaparak kalıcılığını artırdığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 10:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?