5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Arda reklam yıldızı oldu

A Milli Takım'ın başarılı oyuncusu Arda Turan, pasaportunun yabancı olması halinde her şeyin çok daha farklı olacağını belirterek, "Çünkü aynı yaş grubunda defalarca milli takımda oynadığım futbolcular Arsenal, Real Madrid ya da Avrupa'nın en büyük kulüplerinde oynuyorlar" dedi.

Frank Ribery ve Wayne Rooney gibi ünlü futbolcuların yer aldığı Nike'ın reklam kampanyasının Türkiye ayağında oynayan Arda Turan'ın reklam filmi ise Kadir Has Stadyumu toplantı salonunda gösterildi. Toplantıda konuşan Nike Türkiye Pazarlama Müdürü Massimo Giunco, bu kampanyanın kahraman ve takımlarındaki maçlarda fark oluşturan, Dünya Kupası ve önemli şampiyonalarda fark oluşturmak için gerçekleştirildiğini söyledi.

Kampanya oluşturulurken futbolcuların fikirlerinden yararlanıldığını da ifade eden Giunco, "Bu kampanyayı Arda ile konuşarak hayata geçirdik. Türk futbolcuları ile çalışmak çok güzel. İtalyanlar ile aynı hassasiyetleri taşıyorlar. Dünya Şampiyonu olmak için Türkiye'de her şey var" dedi.

Galatasaray ve milli takımın Arda Turan ise, her maçta hücum ağırlıklı oynaması nedeniyle fark oluşturması gerektiğini dile getirerek, reklam filminin tarzını yansıttığını söyledi. Reklam filminde oynamanın çok farklı olduğunun altını çizen Arda, keyifli bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti.

Genç yaşta büyük bir camiada takım kaptanlığı görevi verildiğini de ifade eden Arda, "Türkiye'nin en büyük camialarından birinde top oynuyorum. Büyük bir camiayı temsil ediyorum. Bende Galatasaray camiasından yetiştiğim için onlara layık olmaya çalışıyorum. Hem saha içinde hem saha dışında onları temsil ediyorum. O yüzden her zaman Galatasaray'a layık olmaya çalışıyorum. Her şey başarıya giden yolda bir araç, önemli olan amaca ulaşmaktır. Bizde bu araçları her zaman yakışan şekilde kullanıyoruz. Başarı ve şampiyonluklar olmadan benim kaptan olmam bir keyif vermez" dedi.

Sahada asist yapabilme ve adam eksiltebilme özelliğine sahip olduğunu kaydeden Turan, bunları sahada başarılı bir şekilde yapabildiğini dile getirdi. Kendinizi dünya yıldızı olarak görüyor musun? Şeklindeki soruya ise Turan, "Ben kendimi bir dünya yıldızı olarak görmüyorum, ama gerektiğinde en az onlar kadar sorumluluk alıp, iş yapabileceğimi düşünüyorum. Dünya starı olmak veya star olmak sizlerin bize verebileceği sıfatlar. Ben şu an milli bir futbolcuyum. 22 yaşındayım, ama 30'un üzerinde milli takım forması giydim. Sonuçta bir Avrupa üçüncülüğüne sahibim. Bunun Türkiye için önemli bir başarı olduğuna inanıyorum. Onlar ise çok büyük futbolcular, dünyanın en büyük kulüplerinde forma giyiyorlar" şeklinde cevap verdi.

Bir gazetecinin, dini ve milli bayramlarda ligin tatile girmemesi ile ilgili bir soruya da Arda Turan, "Bu konu benim bilgim ve isteğim dışında gelişen bir olay, ama ben yine de bayram günlerinde futbol oynanmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Çünkü futbol insanları mutlu eden, insanları bir araya getiren bir olgu. Bence bu yüzden bayramlarda futbol oynamanın keyifli olduğunu düşünüyorum ve bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, 'Türk futbolcusu olmasaydınız ya da örneğin bir İtalyan futbolcusu olsaydınız, daha farklı bir yerde olabilir miydiniz? Sorusuna ise Arda Turan, "Çok iyi bir soru ve ben çok aşırı milliyetçi bir insan olarak Türklüğüm ile her zaman gurur duyuyorum. Söylediklerimin de yanlış anlaşılmaması gerektiğini de istiyorum. Eğer pasaportum farklı olsaydı, her şey çok daha farklı olurdu. Çünkü aynı yaş grubunda defalarca milli takımda oynadığım futbolcular Arsenal, Real Madrid ya da Avrupa'nın en büyük kulüplerinde oynuyorlar. Tekrar söylüyorum, pasaportum yabancı olsaydı, her şey çok daha farklı olurdu. Özellikle benim yaş grubumdaki tüm yetenekli futbolcular için. Bunu sormanız iyi oldu. Çünkü benim çoğu zaman düşündüğüm bir şeydi bu. Sonuçta ben Avrupa üçüncüsü olmuş bir takımın oyuncusuyum. Ve iyi de oynayarak etkili olduğumu da düşünüyorum. Orada benden daha az etkili olan futbolcular da vardı. Ama onlar ile beni kıyaslasanız, herkes onların daha iyi futbolcu olduğunu söyleyecektir. Bizim
Türk pasaportumuzun olması ve alt yapımızın eksik olması bizim için büyük eksiklik olduğunu düşünmekteyim. Ama Türk futbolcular çok yetenekli ve dünyanın en iyi takımlarında oynayabilirler. Bunu İspanya ile oynadığımız iki maçta da göstermiştik. Belki iki maçı da kaybettik, ama biz Avrupa Şampiyonası'nda iyi maçlar çıkarttık. Anlatmak istediğim şu, pasaport farkının bizi Avrupa Birliği'nde büyük sıkıntıya soktuğunu düşünüyorum" dedi.

Transfer teklifleri ile ilgili bir soruya ise Arda Turan, "Büyük takımlardan teklif almak beni çok mutlu ediyor. Maçlarımda daha çok motive oluyorum. Bu teklifler beni onere ediyor" ifadelerini kullandı. Arda, konuşmasının ardından milli takım formasının sergilendiği alandaki cansız mankenlerin üzerinde bulunan formalarla poz verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 14:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?