5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Arıcılar sorunlarını tartıştı

Kayseri'nin Özvatan ilçesinde çok sayıda bal üreticisinin katılımıyla "Doğal bitki örtüsünün verimli kullanımı için arıcılık, bal üretimi ve pazarlanması" konulu bir panel düzenlendi.

Özvatan Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, Türkiye Arı Yetiştiriciliği Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Yılmaz, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Rauf Arıkan ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kadriye Sorgun konuşmacı olarak katıldı.

Kaymakam Mehmet Yiğit, Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve çok sayıda bal üreticisinin katıldığı panelde, 'Ekolojik bal üretimi ve Kayseri bölgesinin önemli bal bitkileri' başlığı altında bilgiler veren Prof. Dr. Kadriye Sorgun, slayt gösterisi eşliğinde bölgede çok sayıda verimli bitki türünün olduğunu kaydetti.

Bal üretiminin profesyonelce yapılması gerektiğinin altını çizen Sorgun, "İlçede yaptığım gözlemlerde çok sayıda verimli bitki türleri var. Arıların bal aldığı bitkilerin sayılarının artırılması için çalışılmalı. Burada bir arıcılık potansiyeli var. Bayanlarda bu işe meraklı. Erkekler ve bayanlar burada bal alanında önemli adımlar atacaktır" dedi.

Ardından söz alan Türkiye Arı Yetiştiriciliği Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Yılmaz, 'Bal arısı anatomisi ve fizyolojisi' konusunda slayt gösterisi eşliğinde bilgiler sundu. Yılmaz'ın konuşmasının ardından 'Arı ürünlerinin pazarlanması' hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Rauf Arıkan, arıcılığı bacasız bir sanayi olarak tanımladı. Sektörün canlanması için pazarlamanın iyi yapılması gerektiğinin altını çizen Arıkan, Özvatan balının kalitesini herkesin bilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından panele gelerek ilçedeki arıcılara bilgiler veren panelistlere plaket takdim edildi. Panelde Avrupa Birliği ve Özvatan Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleştirilen 'Arıcılık' kursunda birinci olan bir kursiyere de altın verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 12:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?