5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Arsa fiyatları düşürüldü

KAYSERİ'DE ARSA FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu, aldığı karar gereği arsa fiyatlarını 1 yıllığına 8 dolardan 5 dolara düşürdü.

Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere aylık olağan toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya Başkan Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri olan Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Serbest bölge yönetimi yatırımcıyı teşvik etmek, ekonomiye katkı sağlamak için bir dizi çalışma başlattı ve ilk olarak serbest bölgedeki arsa fiyatları 8 dolardan, 5 dolara düşürülerek, yatırım yapmak isteyen sanayiciler için çok önemli bir fırsat sunmuş oldu.

Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, "Yatırımcıyı teşvik etmek amacı ile arsa bedelinin metrekare bazında 5 dolar olarak, geçmiş dönemdeki rakamı baz alınarak tekrar hayata geçirilmesinin kararı alındı. 8 dolarken, 5 dolara çekmek suretiyle ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağız. Kayseri serbest bölgesinin 7 milyon metrekare toprağının yaklaşık 3 milyon metrekaresi yatırımcı için hizmet vermektedir, kalan kısmının da cazibe merkezi haline gelmesi

için yatırımcılara destek olmak amacıyla arsalarımızın metrekare bazında satış fiyatını 5 dolara çekmiş bulunuyoruz. Bu amaçla Kayseri'ye yatırımcıları bekliyoruz. Bu cazip fiyatı göz ardı etmemelerini öneriyoruz. Bir yıllığına bu kararı aldık. Bir yılı çok iyi değerlendirirlerse, serbest bölgede karlı bir yatırım yapmış olacaklardır. Bununla ilgili tanıtım çalışmalarını sanayi odası, ticaret odası ile birlikte ülkemizde ve dünya çapında ilgili birimlerle, kurumlarla yapacağını da ifade eden Başkan

Büyükkılıç" Daha bir atılımcı bir gaye ile serbest bölgeyi canlandırmaya gayret edeceğiz. Ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'da Serbest Bölge yönetim kurulu toplantısının misafiri olarak, toplantıya katıldı ve çalışmaları hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 17:18:02
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 17:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?