5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Arslan: ' Eğitime değer vermeliyiz'

Hayırsever işadamı ve İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, eğitime çok değer verdiğini ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların eğitimi için herkesin seferber olunması gerektiğini söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Saffet Arslan, çocukların iyi şartlarda eğitim görmesi gerektiğini belirterek, hayırseverlilikte önceliğin eğitim ve spordan yana kullanılması gerektiğini vurguladı.

Arslan, "Eğitime çok değer vermeliyiz. Hayır işlerinde önceliği, eğitime ve sportif alanların yaygınlaştırılmasına vermeliyiz. Sporda bile eğitim öne çıkıyor. Eğitimle ilgili nereye ihtiyaç gerekiyorsa, durumumuz hangisine müsaitse o bölgeye öncelik vermemiz lazım. Çünkü orada okuyacak çocuklarımıza geleceğimizi emanet edeceğiz. İleride fabrikalarımızı, ülkemizi onlar yönetecekler. Ben bu yönde İncesu Örenşehir İlköğretim Okulu üzerine bir kat ilavesini yaptırarak, 4 derslikli okulun 8 derslikli hale getirilmesini sağlayacağım. Okulun üst katına ilave 4 derslik yapmak ve alt katındaki eski kaliteyi yenileyerek günümüz şartlarına uygun hale getirmeye çalışacağız. Bu şekilde eğitime bir nebzede olsa katkıda bulunmak istedik. Her sene bir okul yaptırmayı arzu ediyoruz. 2009 yılında bir okul yaptırmamıştık. Aslında bize yakışan, yepyeni ana sınıfları da bulunan ve 8 sınıfın birden eğitim göreceği, çevresiyle spor faaliyetler için uygun spor alanları ile bir ilköğretim okulu yaptırmaktı. Örenşehir İlköğretim Okulu'na da bu kriz yılında böyle bir kat ilave ederek, yüzde yüze yakın kapasite ve kalite artırımı ile 2009 yılında eğitime olan katkımızı bu ölçekte tutmuş olacağız. Bu düzenlemeler ile lise öncesi eğitime kadar okulun eğitim kapasitesi artırılmış olacak. Bu okulumuz tamamlanırsa benim yaptırdığım ve katkıda bulunduğum okul sayısı 3 olmuş olacak" dedi.

Arslan, okulun isminin inşaat bitiminden sonra ne olacağı hususunda henüz bir karar vermediğini, zamanı gelince düşünüleceğini belirterek, "Belki bu hakkımızdan feragat de edebiliriz. Ama okula isim koyma işi ısrarla bana bırakırlarsa, Türk büyüklerimizden birinin adını veya Çinkom'un adının konulmasını düşünürüm" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:18:59
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 15:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?