5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Arslan: 'İnsan sağlığını benimsiyoruz'

İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, çevre ile ilgili çok hassas davrandıklarını belirterek, ”Biz yaşadığımız dünyada temiz çevre, temiz Kayseri, temiz Türkiye, temiz Dünya arzusundayız, yaptığımız işler de bu hassasiyette davranmaya gayret ediyoruz” dedi.

ÇEVRE İLE BARIŞIK HAREKET EDİYORUZ

Türkiye’nin ilk ve tek çinko üreten tesisi olan Çinkur’da çevre ile barışık hareket ettiklerini kaydeden Arslan şunları aktardı,” Çinkur’da yaptığımız çalışmalarda doğa ile barışık hareket ediyoruz. Fabrika alanında önceden dikilmiş olan 50-60 bin ağaç var onları da muhafaza ediyoruz. Ayrıca kullandığımız emtiaları önce hammadde olarak kullanırken depolama ve stoklama dan başlayarak nihai ürün haline gelinceye kadar ki aşamaları da atmosfer veya yer altı suyu noktasında titizleniyoruz. Bu konuda Fransız bir profesörden de eğitim alıyoruz. Profesör bize hangi maddenin zaman içerisinde insan üzerinde neler yapabileceğini anlatıyor. Buna göre başta çalışan işçilerimizi, farkında olmadan etkilenirler ve hasta olurlar diye azami düzeyde koruyoruz. Tabi arıtma tesisimizden atıklarımızı temizleyerek dışarıya atıyoruz. Bir kısım hassas davranmamız gereken kurşun ile ilgili bölüm var orayı da tecrit ettik. O bölüm tamamen kapalı sahada. Çalışan işçilerimizi de tamamen bilinçlendirdik. Maske ve eldiven kullanmaları yönünde çok dikkat ettiriyoruz. Çıkan mamulleri de tamamen ihraç ediyoruz. Orada kaçak var mı diye de kendimizi arada test de ediyoruz. Sağlıklı çevreye hakim olmak adına o alanda birkaç hayvan besleme, sebze meyve yetiştirme gibi gözlemleri de yapıyoruz. O alanda güvercinlerin yuvaları bulunuyor, şimdi kelebekler de uçuşuyor. O hayvanlarda herhangi bir kötü gidişat olsa hemen kırmızı alarm durumuna geçeceğiz. Ama çok şükür öyle bir şey yok” dedi.

ÇEVRE HASSASİYETİNİ VE İNSAN SAĞLIĞINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Çevre hassasiyeti ve insan sağlığı ile ilgili üretimin her noktasında titiz davrandıklarının altını çizen Arslan, İpek Mobilya üretim parkurunda dikkat ettikleri konuları şöyle ifade etti, “İpek Mobilya’da peyzajdan başlayarak üretimin içindeki bütün aşamalarda yüzde yüz insan sağlığını ön planda tutuyoruz. Ürünlerimizi ürettikten sonra tüketicinin 10-15 yıl rahatlıkla kullanabileceği ürünler yapmaya çalışıyoruz. Daha hammaddesini alırken kanserojen ve bakteriyel içerikli olmayan ürünler alıyoruz. Üretirken de aynı hassasiyetleri yapıyoruz. O ürün sevk olduktan sonra ev ortamında 10-15 yıl kalan bir mobilya, sıfır zararlı olsun diye çok hassas hareket ediyoruz. İpek Mobilya fabrika alanında yüzlerce insan çalışıyor ve yaşıyor. Fabrikada çalışan işçimizin biyolojik ve kimyasal atıklarını arıtma tesisimizde arıttıktan sonra doğaya zararsız hale gelince deşarjını yapıyoruz” diye konuştu.

ORMAN ALANI OLUŞTURMA ARZUMUZ VE PLANIMIZ VAR

Temiz çevre, temiz Kayseri konusunda gayretli davrandıklarını söyleyen Arslan, yakın bir gelecekte orman alanı oluşturma arzusunda olduklarını vurguladı.

Arslan,” Temiz çevre hususundaki gayretlerimiz çerçevesinde önümüzdeki yıl bir orman alanı yapma arzumuz var. Sakar Çiftliği’nin üzerinde Sıçanlı bölgesinde orman alanı yapma planı içerisindeyiz. Fiilen başlama noktasında projemiz henüz netleşmedi. Ağaçlandırma çalışmalarında bir kerede on binlerce ağacı dikip bitirmekten ziyade, her yıl bir miktar ilavelerle, ağaçlara bakım yaparak onları yaşatarak orman alanı oluşturmak istiyoruz. Ağaçları zararlı hastalıklardan korumak, gerekirse can suyunu doğru zamanda verme gibi planlarımız var. Toprağın durumuna göre iklimin durumuna göre o bölgede hangi bitki türünün seçileceğine doğru karar vermek gereklidir. Biraz meyveli, biraz meyvesiz mesela bizim Adıyaman dediğimiz badem, bölgenin en tahammüllü ve direnci yüksek ağaçları arasındadır. Meyvesi de etraftakilere fayda verecektir. Orman alanı oluşturma arzumuzun 2009 yılı sonunda hazırlığını yapıp, 2010 yılı içerisinde ise alt yapısını tamamlayacağız” şeklinde konuştu.
 

M.Fatih Kaymaz Kayseri/Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 09:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?