5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Artık depremle anılmamalıyız!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'yi depremde dünyada en fazla can kaybının yaşandığı ülkeler arasında görmek istemediklerini belirterek, "Bundan dolayı depreme sebebiyet vermeyecek sağlam, güvenli yapılar oluşturmalıyız" dedi.

Kırsal Alanda Yöresel Mimarı Özelliklerin Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım toplantısına katılmak üzere Kayseri'ye gelen Bakan Demir, Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette proje hakkında bilgiler veren Bakan Demir, projeyi önemsediklerini dile getirdi. Vali Bilici'nin Yahyalı kilimi hediye ettiği Bakan Demir, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Hilton Kayseri Otel'de düzenlenen proje tanıtım toplantısına katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Vali Mevlüt Bilici ve kamu kurumları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Demir, depreme sebebiyet vermeyecek sağlam, güvenli yapıların oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Demir, "Eskiden yapılmış olanları da depreme dayanıklı şekilde dönüştürmeliyiz, Bu projeye katkı sağlayanlara teşekkür ederim. Türkiye'de bilindiği gibi yapılar ihtiyaca göre yapılıyor. Fakat yapılar ihtiyaca göre yapılmamalıdır. Sağlıklı, kırsal ve kentsel sürdürülebilir yapılaşmaya katkı sağlamalıyız. Şehirlerden, ilçelerden geçerken görüyoruz ki bunlar sanki birbirlerinin ikizi gibi. Kayseri'deki kırsallara gittiğimizde fark görüyoruz. Bu nedenle bu bölgeyi pilot bölge seçtik. Çünkü yöresel malzemeler kullanılarak her bölgenin kendine has mimari özellikleri bulunuyor" diye konuştu.

Toplantıda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma Uygulama Genel Müdürü Dr. Hami Yıldırım, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?