5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Artvin heyetinden Kayseri'ye övgü

ARTVİN HEYETİNDEN KAYSERİ'YE ÖVGÜ

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu başkanlığında Kayseri'deki temaslarını tamamlayan Artvin heyeti, kenti adeta yere göğe sığdıramadı.

Cuma gününden buyana Kayseri'de gezi ve incelemelerde bulunan Artvin heyetinde yer alanlar, Kayseri'den çok şey öğrendiklerini belirterek, neden 'Model Şehir' dendiğini yakından görmüş olduklarını ifade etti. Kayseri programı çerçevesinde Kadir Has Kongre Merkezi ile Kent Müzesi'ni de gezen Artvin heyetinin, Kayseri'nin birçok yönüyle örnek alınacak bir şehir olduğu yönünde fikir birliği içerisinde oldukları gözlendi. Kent Müzesi'nin modern donanımı ve sahip olduğu teknolojik imkanlar karşısında hayranlığını gizleyemeyen Artvin'in CHP'li Belediye Başkanı Emin Özgün ve beraberindekilere müze görevlileri tarafından bilgiler verildi. Gördüğü manzaranın çok etkileyici olduğunu belirten Başkan Özgün, Kayseri'nin birebir oranda küçültülmüş maketini uzun süre inceledi. Heyet üyeleri müze gezisinin ardından Kadir Has Kongre ve Sergi Salonu'na geçerek burada da incelemelerde bulundu.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Kayseri hakkında çok şey duyduklarını belirterek, “Ancak buraya gelip gördükten sonra duyduklarımızın ne kadar haklı olduğunu gördük. Kayseri'de paylaşım, ortak bir hedefe kilitlenme, ticaret ahlakı ve sürekli katma değer oluşturma olgusu bir kültür olmuş. İçinde bulunduğumuz böyle bir yapının Anadolu'nun ortasında bulunması gurur verici. Ben de bir belediye başkanı olarak model şehir Kayseri'den aldıklarımdan istifade ediyorum" dedi.

Artvin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özer ise, ilk defa geldiği Kayseri'yi görmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, “Artvin'de yerel yöneticilerimizle birlikle sanayi, ticaret ve diğer alanlarda faaliyet gösteren insanlarımızın önünü açmak, bir fırsat yakalamak ve şehrimize dinamizm kazandırmak amacıyla model şehir Kayseri'ye geldik. Kayseri'de stadyum, Kent Müzesi ve diğer yerleri gezdik. Buralardan çok etkilendik, hep ilkleri yapmışlar" ifadelerini kullandı.

Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu da, yaklaşık 20 yıl önce Kayseri'den geçtiğini, ama gezme fırsatı bulamadığını kaydederek, “Kayseri bugün çok gelişmiş, değişmiş. Avrupai tarzda tesisler kazanmış. Kayseri'nin yöneticileri ve hayırseverlerine Türkiye adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü ülkeye kazandırdıkları çok sayıda övünülecek eser var. Yapılan tesisler, 'olsun' diye değil, en güzel şekilde yapılmış. Gördüklerimiz çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, Kayseri'nin her yönüyle planlı ve harika bir şehir olduğunu ve burayı bu hale getirenleri kutladığını kaydetti.

Artvin Esnaf ve Sanatlar Odalar Birliği Başkanı Demirhan Elçin ise, Kayseri'ye ilk defa geldiğini ifade ederek, “Bir milyon insanın yaşadığı bir şehrin bu kadar temiz olabileceği aklıma gelmemişti. Belediye başkanını kutluyorum. Kongre Merkezi, Kadir Has Stadı ve müzeyi gezdim, gezdiğim pek çok Avrupa ülkesinde turizm bakanlıkları bile bu kadar güzel tanıtım yapamıyor. Kayseri'yi kutluyorum. Burada gördüğüm olumlu izlenimleri şehrimizde anlatacağım" dedi.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül de, kendilerini burada bir Avrupa şehrinde hissettiklerini kaydederek, “Gördüğüm tek eksilik sosyal yaşamın biraz durgun olması. Kayseri özellikle şehircilik yapısı olarak çok düzgün, sosyal doku iyi korunmuş ve çok temiz. Avrupa'da çok güzel şehirler olduğunu hep söyleriz, ama Kayseri sosyal yönden kendini kırarsa bir dünya şehri olur. Kayseri gibi bir yerde gazetecilik yapmak çok zor olur. Çünkü eleştirecek bir şey bulmak çok zor" şeklinde konuştu.

ARTVİN HEYETİNDEN KAYSERİ'YE ÖVGÜ
ARTVİN HEYETİNDEN KAYSERİ'YE ÖVGÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 15:46:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 15:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?