30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Aşık olduğu turist için Vali'den yardım istedi

Kayseri'de Cuma Akçakoca isimli aşık, 6 yıl önce çalıştırdığı turistik dinlenme tesisine gelen Annisah isimli turist kızı arıyor. Aşık Akçakoca, Annisah isimli turistin adı haricinde hakkında başka bir şey bilmediğini ve tek amacının Annisah için yazmış olduğu şiirlerini kendisine ulaştırmak olduğunu söyledi. 

Vali Osman Güneş'in Kapuzbaşı Şelaleleri ve Hacer Ormanları'nı gezmek ve incelemek üzere düzenlediği turda Balcıçakırı Köyü yakınlarında bir dinlenme tesisinde mola verdiği sırada Vali Güneş, kendisinden istenen yardımı duyunca hayret içerisinde kaldı. 6 yıl önce çalıştırdığı dinlenme tesisine bir turist kafilesinin geldiğini ve onlara saz çaldığını ifade eden Aşık Cuma Akçakoca (57), kafilenin arasından adının Annisah olduğunu öğrendiğini söylediği turist kızın kendisiyle yakından ilgilendiğini belirtti. Aşık Akçakoca, Annisah isimli kızla konuşmaya çalıştığını fakat yabancı dilinin zayıf olmasından dolayı bir türlü konuşamadığını belirterek, "Annisah çok güzel bir bayandı. Geldiklerinde onlara sazımla birşeyler mırıldandıktan sonra hepsi beni bir defa öperken Annisah hediye diye beni 5 defa öptü. Onlar ayrıldıktan sonra Annisah için şiirler yazdım. Kafile ayrılırken heyecandan Annisah'ın hangi ülkeden olduğunu alamadım. Elimde bilgi olarak bir adı bir de Niğde'de faaliyet gösteren ve Annisah'ın da içerisinde olduğu kafileyi taşıyan turun adını biliyorum. Gelenlerden hep soruyorum yardım istiyorum Annisah'ı bulmak için. Annisah'ı bulmak istememdeki tek amacım Annisah için yazdığım şiirlerimi kendisine vermek" dedi. 

Yahyalı'nın Balcıçakırı Köyü'nde hanımıyla birlikte yaşadığını kaydeden 57 yaşındaki Aşık Cuma Akçakoca, 3 çocuğunun olduğunu ve çocuklarının evlenip gittiklerini söyledi. 

Aşık Akçakoca daha sonra Vali Osman Güneş'e ve basın mensuplarına Annisah isimli turist kız için yazdığı şiirlerden birisini okudu. Vali Osman Güneş ise Annisah hakkında bilgileri verirse Annisah'ı, Türk usulüyle kendisine getireceğini söyleyerek mola yerinden ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 10:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?