5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Asılsız ihbarlar üzüyor

KAYBOLAN 3 ÇOCUĞUN AİLELERİNİ BİR DE ASILSIZ İHBARLAR YIKIYOR

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 2'si kardeş 3 çocuğun aileleri asılsız ihbarlarla tekrar tekrar hayal kırıklığına uğrarken, çocukların herhangi bir çete tarafından kaçırılmış olabileceği tahmin ediliyor.

Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evden ayrılan Ahmet Tuna Tekin (7), kardeşi Dilruba Tekin (8) ile 11 yaşındaki Türkan Ay'dan 32 gündür haber alınamıyor. Kaybolan 2 kardeşin annesi Leyla Tekin, endişeli bekleyişlerinin devam ettiğini söyledi.

Bugüne kadar birçok ihbarın geldiğini ve hepsinin asılsız çıktığını kaydeden anne Tekin, "Gelen haberleri araştırıyoruz, asılsız çıkıyor. Bu haberlerde, 'Çocuklarınız şurada', 'Bu şekilde bulunmuş' gibi ifadeler yer alıyor. Bu bilgiler bizi olumsuz etkiyor. Üzülüyoruz. Lütfen doğru haber söylesinler. Bir anne ve babanın ne hale geleceğini düşünerek arasınlar" dedi.

"ÇOCUKLARIM İÇİN CANIMI VERİRİM"

Çocuklarına 32 gündür hasret kaldığını ve çok özlediğini dile getiren Leyla Tekin, "Çocuklarım şu an çıkıp gelse dünyalar benim olur. Her kapı çaldığında onlar geldi zannediyoruz. Gelseler sevinirim, sarılırım, öperim. Onlar canlarım benim. Canımı bile veririm çocuklarım için. Hep kavuşacağımız günün hayalini kuruyorum. Oğlum Ahmet'in babasıyla, kızım Dilruba'nın yine benimle yatmasını istiyorum. 32 gün oldu ama hala bir haber yok" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMI ÇETE KAÇIRDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Çocuklarının kayboluşu ile ilgili bugüne kadar çeşitli iddialar ortaya atıldığını da ifade eden anne Tekin, "Ailelerle ilgili fidye durumu olsa haber gelirdi. Ne bizden ne de Ay ailesinden kaynaklanan bir durum ortaya çıkmadı. Ben çete işi diye düşünüyorum. Dilenci çetesi, organ mafyası da olabilir. Sanki çocuklarımız yer yarıldı da içine girdi. Emniyet güçleri her yerde arıyor ama bir sonuç daha çıkmadı. Kayseri'nin dışına çıksınlar, başka yerde arasınlar. Özellikle eşim Hamza çocukların kayboluşundan çok etkilendi. Her geçen gün kendini kötü hissediyor. Biz yine iyiyiz ama eşim için çok üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

Çocuklarının son görüntülerini izleyen anne Tekin, akrabalarından gelen telefonlarla gözyaşlarına boğuldu. Telefonda çocuklarından bir haber olmadığını ve bulunması için dua ettiğini söyleyen anne Tekin, bekleyişlerinin devam ettiğini kaydetti.

Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay ise, geçen süre zarfında umutlarını bir an olsun kaybetmediklerini dile getirdi. Emniyet güçlerinin çocukları bulmak için bütün imkanlarını seferber ettiğini kaydeden baba Ay, "Aramalar ilk günkü gibi devam ediyor. Geçen 32 gün bizi psikolojik olarak da yıktı. Çocuklarımızı gören, duyan varsa Allah rızası için sesleniyorum. Gören gözler artık gördüm, duyan kulaklar duydum desin. Bugün bana, yarın onlara. Duyarlı vatandaşlara sesleniyorum, bir cevap versinler. Bugüne kadar asılsız bir sürü haber çıktı ama doğru bir haber çıkmadı. Çocuklarımızın yerini bir kaçıran, bir de Allah biliyor. Çocuklarımızı gören, gördüm desin artık. Mutlaka gören, duyan vardır. Ben başka bir şey demiyorum. Yakında çocuğumun doğum günü var. Yalnız olmak istemiyoruz. Bıraksınlar artık çocuklarımızı" diye konuştu.

KAYBOLAN 3 ÇOCUĞUN AİLELERİNİ BİR DE ASILSIZ İHBARLAR YIKIYOR
KAYBOLAN 3 ÇOCUĞUN AİLELERİNİ BİR DE ASILSIZ İHBARLAR YIKIYOR
KAYBOLAN 3 ÇOCUĞUN AİLELERİNİ BİR DE ASILSIZ İHBARLAR YIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 18:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?