5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Aşırı yağış sel getirdi

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde aniden bastıran yağmurdan sonra oluşan sel suyu büyük hasara yol açtı. Mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ile kurtarıldı.

Erciyes bölgesinde aşırı yağış nedeniyle Aksu Deresi'nden gelen sel suları, Hacılar ilçesinde Beğendik, Sakar, Eşmecik bölgesi ile organize sanayi bölgesinde çok sayıda ev ve iş yerine zarar verdi. Hacılar Belediye'sine ait iş makineleri sel baskınına anında müdahale ederken, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi ekiplerinin destekleri ile çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Aniden bastıran yağmurun açtığı sel nedeniyle Hacılar ilçesinde birçok yolda hasar oluşurken, çok sayıda bağ evi de zarar gördü. Zararın en alt seviyede olması için her türlü çalışmayı aralıksız sürdürdüklerini belirten Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, hasar tespit çalışmalarına da başlandığını söyledi.

Bu arada Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker de gece geç saatlere kadar çalışmaları yakından takip etti.
Öte yandan evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, Hacılar Belediyesi'ne ait iş makineleri ile kurtarıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 15:05:23
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 15:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?