5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Asker adayından duygulandıran veda

Kayseri'de bir asker adayı, çok sevdiği annesi ve sevgilisine veda etmek için dev bir branda yaptırıp oturduğu binanın ön yüzüne astı.

Mimarsinan Mahallesi Köprülü Caddesi Servet Apartmanı'nda oturan 20 yaşındaki Lütfü Ün isimli asker adayı, oturduğu binanın ön yüzüne dev bir branda astı. Brandanın üzerine kendi resmini yerleştiren ve yanına ise askerler tarafından oldukça sık okunan bir şiir yerleştiren Lütfü Ün, annesi Nerime Ün'ü çok sevdiğini ve ondan ayrılmanın kendisi için çok zor olduğunu belirtti.

Annesine, "En güzel sevgiler sendeymiş meğer, yüzünü görmeden ölürsem eğer, hakkını helal et askerim anam" diye seslenen Ün, 1989/3 tertip olarak Isparta'daki devrelerine de selam gönderdi.

Asker adayı Lütfü Ün, "Bu vatan hepimizin, kimse 'evimden ayrılıyorum' diye üzülmesin. Eğer üzülecek birisi varsa o da düşmanımızdır. Allah'ın izni ile vatani görevimizi yapıp geri döneceğiz. Ama ayrılığın belki de en zor noktası veda kısmıdır. Bende veda etmeyi pek sevmediğim için anneme, sevgilime ve tüm sevenlerime brandadaki şiirim ile veda ettim. Yakın semtte oturan sevgilimin ise bu brandayı görerek beni hiç unutmamasını da düşündüm. Umarım beni unutmaz" diye konuştu.

Binanın ve evin her yerini kendi resimlerinden ve şafak 460 gün yazan brandalar ile dolduran reklamcı Lütfü Ün, yıllardır mesleği öğrendiği ustası Şükrü Tanış'a da veda etti. Lütfü Ün, brandaların birine yazdığı şiirinde annesine şöyle veda etti:

"Yıllarca sinende sakladın beni

Sonunda askere yolladın beni

Suçumu bağışla üzdüysem seni

Hakkını helal et askerim anam


Çiçeği burnunda yirmi yaşında

Tüfek omuzda nöbet basında

İsmimi okursan mezar taşında

Hakkını helal et askerim anam


Yalanmış meğerse bütün sevgiler

En güzel sevgiler sendeymiş meğer

Yüzünü görmeden ölürsem eğer

Hakkını helal et askerim anam".

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 14:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?