4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ata'nın Kayseri'ye gelişinin 89. yılı

Atatürk'ün Heyet-i Temsiliye Reisi olarak Kayseri'ye gelişinin 89. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cırgalan Beyazşehir Kavşağı'ndan başlayan ve Atatürk Stadyumu'nda son bulan 10 kilometrelik Büyük Atatürk Koşusu'nda ilk 3'e girenlere burada madalyaları verildi. Büyük Atatürk Koşusu'nda birinci olan atlet Ercan Muslu, Vali Mevlüt Bilici'nin yanına gelerek, “Mustafa Kemal Paşa şu anda şehrimize gelmiştir, arz ederim'' dedi.

Daha sonra Atatürk Anıta çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Heyet-i Temsiliye Reisi olarak Kayseri'ye gelişinin yıldönümünü coşkuyla, onurla ve inançla kutladıklarını söyledi.

zhaseki, "Anadolu'nun iktisadi hayatında yüksek bir mevkide olan Kayseri'nin, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına açtığı samimi, sıcak ve gönül alıcı kardeşlik kucağının ebediyete kadar devam edeceği muhakkaktır. Atatürk'ün gösterdiği hedeflerden birincisi milli sınırlar içerisinde vatan bir bütündür, asla ayrılık kabul edilemez. İkincsi millet hakimiyetine dayanan istikrarlı bir Türkiye Cumhuriyeti ve üçüncüsü ise çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmesi ve burada yerine koruyabilmesidir. Hedefi, sloganlar peşinde koşarak, incir kabuğunu doldurmayan tartışmalarla birbirimizle didişerek değil, milletçe, devletçe, fertçe, fizik ve moral bakımından çok güçlü olmamıza ve dünyadaki gelişim değişim sürecine kayıtsız kalmamamıza bağlıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Şairi Mustafa Önder Gözübenli tarafından okunan şiir ise büyük ilgiyle dinlendi. Daha sonra Melikgazi Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şaban Tuğlacı tarafından "Atatürk'ün Kayserililere Mesajı" okundu.

Atatürk Evin'de devam eden törende Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından bir konser verildi. Konserden sonra Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki kitap, resim ve fotoğraf sergisi gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 14:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?