4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Atatürk Hacılar ilçesinde anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Hacılar ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Hacılar Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan ve daha sonra belediye konferans salonunda gerçekleştirilen anma törenine Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Hacılar İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Avşar, İşadamı Saffet Arslan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hacılar Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyaya gözlerini yumduğu saat olan 09.05'de çalan siren sesiyle saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile göndere çekilen Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Anma programı daha sonra Hacılar Belediyesi konferans salonunda Saffet Arslan İlköğretim Okulu'nun hazırladığı etkinliklerle devam etti. Düzenlenen etkinlikte, Atatürk'ün bütün yönleri, düşünce ve ilkeleri konularında okul öğretmenleri tarafından hazırlanan sunumlar yapıldı.

Programın sonunda Saffet Arslan İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Oratoryo gösterisinin sonunda öğrenciler Türk bayrağı açarak büyük alkış aldılar.

Öğrencilerin okudu şiirler ise duygulu anların yaşanmasına neden olurken, törenler, Atatürk'ü anlatan slayt gösterisi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?