3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Atatürk Stadyumu tarih oluyor

Kayseri'deki Büyükşehir Belediye Atatürk Stadyumu'nda yıkım çalışmasına başlanıldı.

Türk-Hollanda yapımı 'Multi Türk' firması tarafından satın alınan Kayseri Büyükşehir Belediye Atatürk Stadyumu'nun Erciyes kale arkası ve konuk taraftar tribününde yıkım çalışmalarına başlandı.

Erciyes kale arkası ve konuk tribünün yıktırılmasıyla birlikte 25 bin 918 seyirci kapasiteli olan stat 19 bin 329'a düşecek. Kayserispor ve Erciyesspor'un ilk yarı maçlarını bitirmesinin ardından, 2. yarıdaki maçlarını da yapımı tamamlanmak üzere olan Kadir Has Stadyum'unda oynayacağı ifade edildi.

Yüklenici firma tarafından dün akşam saatlerinde stat içerisinde Erciyes kale arkası ve konuk taraftar tribünün koltukları ve demir korkulukları sökülmeye başlandı. Daha sonra iş makineleri her iki tribünde yıkım çalışmalarına başladı. Bu arada, stadın yıkılan bölümüne tahta perde çekileceği, seyirci kapasitesinin 25 bin 918'den 19 bin 329'a düşeceği bildirildi.

Stat Müdürü Osman Kayaalp de kale arkasından hemen sonra yıkılan bölüme tahta perde çekileceğini, Kayserispor ve Erciyesspor'un ilk yarıdaki son maçlarını, yine Kayserispor'un Fortis Türkiye Kupası maçını Büyükşehir Belediye Atatürk Stadı'nda oynayacağını söyledi.

Kayaalp, "Yeni stadyum kısa süre içinde tamamlanacak. Bu arada kısmi yıkım başladı. Erciyes kale arkası ve konuk tribün bölümünü terk ediyoruz. Bu bölümlere tahta perde ve güvenlik şeridi çekilip seyirci alınmayacak. Diğer tribünlere seyirci almaya devam edeceğiz. Böylelikle seyirci kapasitemiz 25 bin 918'den 19 bin 329'a düşecek" şeklinde konuştu.

Ayrıca stadın yanında bulunan İbrahim Bamyacıoğlu Spor Salonu'nun da bir hafta içinde yıkılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?