5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Atık pili getirene ücretsiz bilet


Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi Çevre Eğitim Sorumlusu Abdullah İlgöz, stantlarına başvuran 2 bin kişiden sadece 4'ünün atık yağ ve pil konularında bilgi sahibi çıktığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi tarafından Hunat Meydanı'nda atık yağ ve pil konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla stant kuruldu. Atık pil getirenin 14 Temmuz'daki 'Kurtalan Ekspres' konseri için ücretsiz bilet sahibi olacağını da ifade eden Abdullah İlgöz, stantlarına başvuran yaklaşık 2 bin kişiden sadece 4'ünün atık yağ ve pil ile ilgili bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Geri dönüşüm projesi çerçevesinde belediye olarak evlerde ve işyerlerinde kullanılmış ve atılacak olan bitkisel sıvı yağları toplayarak ekonomiye katkı sağladıklarını kaydeden İlgöz, sıvı yağların ev ve işyerlerinden toplanması ile biyogaz üretime hammadde sağlamanın yanında bu atıkların çevreye gelişigüzel dökülerek çevre kirliliğinin de önüne geçtiklerini söyledi.

İlgöz, "Melikgazi Belediyesi olarak geri dönüşümün önemini ve hiçbir hammaddenin sınırsız olmadığının farkındayız. Bundan dolayı atıkların yeniden değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz" dedi..

Stantın iki gündür açık bulunduğunu kaydeden İlgöz, başvuru yapan 2 bin kişiden sadece 4'ünün atık pil ve yağ konusunda bilgi sahibi olduğunu söyledi. Atık yağ ve pilleri biriktirilip tekrar ekonomiye kazandırılması için halkı bilgilendirdiklerini de sözlerine ekleyen İlgöz, "3 gün açık kalacak stantımızda 5 bin vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Onların merak ettiği soruları cevaplıyor, tanıtıcı broşürler veriyoruz. Ayrıca bir atık pil getirene 14 Temmuz'daki 'Kurtalan Ekspres' konserine ücretsiz bilet veriyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?